Kerst hoofdgerechten

Ben je er al uit wat je met kerst gaat serveren? Je kan er natuurlijk voor kiezen om de BBQ lekker aan te steken. Met de familie lekker in de tuin borrelen, vuurtje aan en vervolgens die mooie steak op de BBQ leggen om daarna in een warm huis aan tafel te schuiven. Onze BBQ-expert Jord Althuizen heeft weer een aantal mooie recepten voor je. Steak Robespierre – Food and Friends

Dit recept voor de steak Robespierre is er eentje om lekker de tijd voor te nemen. Ingewikkeld? Nee hoor, maar blijf er met je koppie wel bij. Altijd verstandig natuurlijk als je de fik in de BBQ steekt, maar hier heb je flink wat stappen te overwinnen. Stappen die je uitdagen, maar daar draai jij als kookliefhebber je hand toch niet voor om?

Ga je liever voor vis? Wat dacht je van deze gemarineerde zalm in bietensap? Het sap maakt hem niet alleen onoverwinnelijk lekker, maar ook nog eens een plaatje om te zien. Good to know: maak deze gemarineerde zalm een dag van tevoren, want hij moet een nachtje afgedekt in de koelkast staan.

Uiteraard hebben we ook vele vega dishes voor je geselecteerd. De pompoen met linzen en burrata doet het altijd erg goed.


Alle kerstrecepten