Cafe Intencion

26 maart

Café Intención is de Fairtrade en biologische koffie in het gele pak met de vriendelijk lachende koffieboer en is verkrijgbaar als filter- en bonenkoffie. De koffie is duurzaam en de heerlijke smaak zit hem in de liefde die in de bonen zijn gestopt. In de “Aromatico”-smaak zit een mix van arabicabonen uit Peru en Honduras. De bonen uit Peru hebben een kruidig aroma en een vleugje chocolade en de bonen uit Honduras zijn bloemig en nootachtig. In de Fuerte-filterkoffie en Intensivo-bonenkoffie van Café Intención zitten naast arabicabonen ook robustabonen uit Azië voor een lekker pittige melange. Wil je meer weten over de Café Intención, kijk dan op cafeintencion.nl/blog. Daar vind je bovendien nog heel veel meer fijne recepten. Direct aan de slag? Probeer deze recepten en geniet er van.

 • Jackie Collins mocktail

  Jackie Collins mocktail

 • Paas Latte Macchiato a la framboise

  Paas Latte Macchiato a la framboise

Eerlijk

Het Fairtrade keurmerk op de koffie van Café Intencion zorgt voor eerlijke prijzen en betere arbeidsomstandigheden voor de koffieboeren. De boerencoöperaties ontvangen namelijk een vaste jaarlijkse premie en voorfinanciering zodat ze kunnen investeren in biologisch telen, arbeidskrachten om te oogsten, advies voor verbetering van de productiviteit per m2 etc. In het Fairtrade impact report van 2022 staat vermeld dat Café Intención voor ruim 1,6 miljoen euro aan Fairtrade premie heeft bijgedragen. Het biologisch keurmerk op de verpakking staat o.a. voor een productie zonder chemische bestrijdingsmiddelen en het stimuleren van biodiversiteit.

Wat Café Intención belangrijk vindt is de traceerbaarheid van de koffiebonen van Café Intención. Op de verpakkingen van Café Intención staat een code waarmee je de boerencoöperaties kunt vinden. Ze zijn volop bezig de CO2 reductie voor Café Intencón in kaart te brengen en te verlagen door het gebruiken van groene of hernieuwbare energie voor het branden, watergebruik tijdens de productie uit eigen bron, aluminiumvrije verpakkingen voor de kg zakken, CO2 neutraal vervoer en logistieke dozen van 100% gerecycled papier. Kortom echte (h)eerlijke koffie.

 • Stroopwafel- koffie

  Stroopwafel- koffie

 • Granita koffie met vanilleroom

  Granita koffie met vanilleroom


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Algemeen
Meer Algemeen
Gratis nieuwsbrief