Gemarineerde zalm in bietensap

Gemarineerde zalm in bietensap

Deze heerlijke zalm is gemarineerd in het sap van bieten, wat hem niet alleen onoverwinnelijk lekker maakt, maar ook nog eens een plaatje om te zien. Good to know: maak deze gemarineerde zalm een dag van tevoren, want hij moet een nachtje afgedekt in de koelkast staan.

Bereiding



Vis
Dep de zalm droog en leg in een diepe schaal, bedek de zalm met de mosterd-, venkel- en korianderzaad, zout, suiker en bietensap. Zet een nacht afgedekt in de koeling.

Saus
Maak met de mixer mayonaise van de eidooier, mosterd, zout en peper. Druppel langzaam al kloppend de zonnebloemolie erdoor.

Salade
1. Was de veldsla en laat deze uitlekken.

2. Snijd de avocado in blokjes en besprenkel met citroensap (tegen het verkleuren).

3. Maak een  asisdressing door de azijn te mengen met mosterd, honing, zout en peper en klop langzaam de olijfolie erdoor.

Serveren
1. Haal de zalm uit de marinade, dep droog met keukenpapier en snijd er met een scherp mes dunne plakjes van.

2. Serveer op een grote plank of verdeel over 10 bordjes en garneer met de salade. Serveer de mayonaise erbij.

Per eenpersoonsportie 755 kcal | 71 gr vet | 3,2 gr koolhydraten | 26 gr eiwit | 2 gr vezels | 4 gr zout

Smaakt dit naar meer?


Dit is een recept van Coop. Klik hier voor meer feestelijke recepten. 


  

 

Direct alle ingredienten bestellen? Zet ze in je boodschappenmandje van Coop.



Voor 10 personen. Bereidingstijd 25 minuten + 1 nacht wachttijd

  •  1,2 kg zalm zonder vel (bij voorkeur aan een stuk, losse stukjes kan ook)
  • 1/2 kg zout
  • 450 gr kristalsuiker
  • 1/2 l rode bietensap 
  • 1 kop mosterdzaad
  •  1 kop venkelzaad 
  • 1 kop korianderzaad


extra: plasticfolie



Saus

  • 1 eidooier 
  • 300 ml zonnebloemolie 
  • 1 el Dijon mosterd 


extra: handmixer

Salade

  • 2 avocado’s 
  • 1/2 citroen 
  • 120 g veldsla 
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd 
  • 1 tl honing 
  • 1/2 tl zout 
  • 1/2 tl peper 
  • 200 ml olijfolie






 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis BBQ-special