Roast beef & cheddar sandwich

Roast beef & cheddar sandwich

Holy mother of a sandwich! Dat is wellicht het eerste wat je denkt als je deze foto ziet. En dan hopen we dat die gedachte al snel gevolgd wordt door ‘die ga ik maken!’, want dit is een guilty pleasure die je zeker geproefd moet hebben.

Bereiding

  1. Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 135 °C is bereikt. Verwijder van de picanha steak eventuele vliesjes aan de vleeszijde. Als de vetlaag dik is, trim deze terug tot maximaal 5 mm en snijd kruislings in. Wrijf de picanha rondom in met olijfolie en bestrooi met de BBQ-rub. Voeg de rookhoutsnippers toe aan de gloeiende kolen en rook de picanha in circa 1 uur tot deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 52 °C.
  2. Maak terwijl de picanha rookt de saus door alle ingrediënten in een kom te mengen. Breng op smaak met
    zout en versgemalen zwarte peper. Als je voor een echte copycat sandwich wilt gaan, bestrijk dan de bovenkant van de broodjes met eiwit en bestrooi met maanzaad en gedroogde stukjes ui. Bak kort af in een hete oven van
    180 °C tot het eiwit mooi bruin gebakken is. Laat in een pan op laag vuur de geraspte cheddar en plakjes kaas
    smelten in de kookroom. Voeg het paprikapoeder toe en roer goed door tot er een egale massa ontstaat.
  3. Snij de gegaarde picanha in zo dun mogelijke plakken, besmeer de broodjes met wat saus, verdeel de picanha steak over de broodjes (hoog stapelen), doe er een grote lepel warme kaassaus over en bedek met het broodkapje.

Voilà, je Yankee snack sandwich is een feit.

 

4 sandwiches | Voorbereiding 10 minuten + bereiding 60 minuten

• 1 picanha steak (circa 1,2 kg)
• 2 el olijfolie
• 4 el BBQ-rub

ARBY’S COPYCAT SAUCE
• 240 g ketchup
• 40 ml appelciderazijn
• ½ tl paprikapoeder
• ½ tl knoflookgranulaat
• ½ tl uiengranulaat
• 2 el mayonaise
• 1 el Tabasco
• zout en zwarte peper
• 6 brioche burger buns
• 1 eiwit (optioneel)
• 1 el maanzaad (optioneel)
• 1 el gedroogde uienstukjes
• 120 g cheddar, geraspt
• 120 g burgerkaasplakjes
• 60 ml kookroom
• ¼ tl paprikapoeder

Benodigdheden
• BBQ met deksel of smoker
• handje (geweekte) rookhoutsnippers
• kernthermometer • 1 picanha steak (circa 1,2 kg)
• 2 el olijfolie
• 4 el BBQ-rub

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten