Kerst borrelen

Borrelen

Dat kunnen we altijd wel! Of het nu kerst is of een koude winterdag een goed gevulde borrelplank, daar worden we altijd blij van.
Maak fijne combinaties, verzin een thema of maak wat in je opkomt en wat je lekker vindt. Leuk om met de kids te maken en voor te bereiden.

Wij kozen onze favoriete borrelrecepten voor je uit.

Kip-lollypops
Kip-lollypops zijn een regelrechte hit op de BBQ die je zeker eens een keer geprobeerd moet hebben. Denk aan lekker kluiven, mals vlees, spek en het zoete van de hoisin. Is er iets waar je meer water van in de mond doet lopen?

Heb je deze tartin tatin van cherrytomaten met grove pesto al gezien? Ideaal om zo in de oven te schuiven en in puntjes te serveren. Dit recept komt trouwens uit de receptenkaartenbox ‘Borrel’. Een mooi vormgegeven box waarin je 30 receptkaarten vindt. Het ideale cadeautje voor onder de boom als je het ons vraagt.

Courgette, munt en jamon – Food and Friends – het beeld is alleen al een plaatje. Langzaam gegaarde, zoete courgette gaat zo goed samen met zoute jamón en frisse munt. Als vegetarisch alternatief kun je de jamón vervangen door fijngesneden olijven. Laatste tip: serveer hem lauwwarm, dat is het lekkerst.

Of wat dacht je van deze krokante garnalen balletjes? Al het goede van garnalentoast in één perfecte hap! Voor dit recept heb je dezelfde garnalenmousse nodig als voor de klassieke garnalentoast, maar hier wordt hij in panko gerold en krokant gefrituurd. Doop de balletjes in een zoute, pittige gefermenteerde chilidip voor de perfecte snack.


Alle kerstrecepten