Zeebaars in de oven

Zeebaars in de oven

De kleuren van deze zeebaars spatten van je scherm af. Hij is niet ingewikkeld om te maken, sterker nog: hartstikke simpel. De oven doet het meeste werk voor je en de smaken komen uit de kruiden, knoflook en tomaten. Genieten zul je!

Bereiding

  1. Snijd de vis in zes stukken en de paprika’s in ringetjes.
  2. Plet de knoflookteentjes.
  3. Doe alle groenten, kruiden, kappertjes en olijven in de ovenschaal. Schik er de vis tussen. Giet er flink wat olijfolie
    over in een dunne straal, zodat alles wat olie heeft gekregen.
  4. Kruid met peper en zout. Zet de schaal in de koelkast.
  5. Als de gasten er zijn: Zet de schaal 20 tot 25 minuten in de oven op 180 °C

 

6 personen | 20 minuten

• 600 g zeebaarsfilet met vel, zonder schubben
• 20-tal kleine en halfgrote tomaatjes
• gele en rode puntpaprika
• 3 eetlepels uitgelekte kappertjes
• 200 g groene en zwarte olijven
• 6 knoflookteentjes
• 6 takjes tijm
• 3 takjes rozemarijn

Benodigdheden
• grote ovenschaal


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten