Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Je kunt tomatensaus natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar veel lekkerder is als je je eigen smaakmakers toevoegt. Maak meteen een grote badge, zodat je het kunt invriezen en erbij kunt pakken wanneer je het maar nodig hebt – scheelt weer tijd straks.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aubergine en snijd hem in de lengte doormidden. Snijd een ruitjespatroon in het vruchtvlees, maar ga niet door de schil heen. Vet het vruchtvlees in met wat olijfolie en besprenkel met gerookte paprikapoeder, zout en peper. Leg de helften in een ovenschaal en bak ze 20 minuten in de oven. Laat de aubergine afkoelen op wat keukenpapier.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui in wat olijfolie en voeg na 3 minuten de knoflook toe. Hak de salie fijn en strip de tijmblaadjes. Voeg toe samen met de kaneel. Bak kort mee en blus af met de rode wijn. Voeg de passata toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  4. Klop de ricotta met een garde los. Rasp de zeste (schil)  van de citroen en pers het sap uit, voeg beide toe aan de ricotta en breng op smaak met zout en peper.  Rasp de parmezaanse kaas en snijd de mozzarella in plakjes.
  5. 5 Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg de gegrilde aubergine erin. Verdeel de mozzarella over de aubergine. Giet de tomatensaus er overheen en bedek met de citroenricotta en geraspte parmezaanse kaas. Bak 15 minuten in de oven.
  6. Serveer heet met bijvoorbeeld een frisse salade.

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten