Pompoen uit de oven met burrata & linzen

Pompoen uit de oven met burrata & linzen

Pompoen uit de oven met burrata en linzen is gemak pur sang. Geen mega gedoe, wel vega to do. Terwijl de oven het werk voor je doet, kun jij ondertussen de keuken opruimen, de tafel dekken en je tafelgenoten aan tafel zetten. Wijntje erbij? Phoeh, lekker hoor! Geniet van deze pompoen met burrata en linzen.

Bereiding

1. Verhit de oven tot 200 °C. Verwijder de vezels en pitten uit de pompoen en snijd hem in dikke plakken. Leg ze in een enkele laag op een bakplaat of in een braadslee en schenk er de 3 eetlepels olijfolie over. Keer de plakken zodat ze met de olie zijn bedekt en zet ze circa 20 minuten in de oven tot ze doorschijnend en zacht zijn.

2. Breng een pan water aan de kook, doe de linzen erin en kook ze circa 20 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze af en schep ze om met een beetje olijfolie, een draai zout en zwarte peper en de korianderblaadjes.

3. Meng de za’atar en de tijmblaadjes. Maal een beetje zwarte peper erbij en strooi dit mengsel over de pompoenplakken. Voeg de tijm toe en zet de pompoen nog 10 minuten in de oven.

4. Leg de pompoenplakken op een schaal en strooi de linzen erover. Breek de burrata in stukjes en voeg ze toe.

Voor 2-3 personen

  • (fles)pompoen – 1 kg, ongeschild
  • olijfolie – 3 eetlepels, plus wat extra
  • kleine groene of bruine linzen – 100 g
  • korianderblaadjes – een handvol
  • za’atar – 1 eetlepel
  • tijmblaadjes – 1 eetlepel
  • tijmtakjes – 10
  • burrata – 200 g

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

X-mas is coming