Kerst actief tafelen

De lekkerste recepten voor actief tafelen met de feestdagen en kerst volgens Food and Friends. Want wat is er nu leuker om met elkaar aan tafel en lekker bezig te zijn en ook nog goed te eten.

Dippen
Dippen, dippen en nog eens dippen in deze goddelijke kaasfondue. Je kunt alles kiezen waar je maar zit in hebt: brood natuurlijk, maar ook roodlof, bimi, cornichons, mini-asperges… En wil je helemaal uitpakken, dat kun je kiezen om de dippers nog net iets specialer te maken. Wat dacht je van asperges gewikkeld in afgebakken bladerdeeg? Gemarineerde bloemkoolroosjes? Ga maar lekker los, je hebt wel een smakelijk feestje verdiend.

Kindvriendelijke fondue
In plaats van olie zetten we een grote pan hete misobouillon op tafel, waar we groente, tofu en noedels in dopen, die we vervolgens eten met geroosterde pinda’s, verse koriander, een kneepje limoensap, gekookte eieren en watermeloen. Het is leuk en lekker en het beste eraan is dat de kinderen zelf beslissen wat ze eten. Alle groentes in dit recept zijn slechts suggesties, dus voel je vrij om te gebruiken wat je kunt vinden. Kies wel groentes die rauw of kort geblancheerd gegeten kunnen worden. En: hoe langer de bouillon met alle groentes erin kookt, hoe meer smaak deze krijgt.

Of kijk eens naar deze recepten die we speciaal voor jou selecteerde.


Alle kerstrecepten