Krieltjes met bimi, kabeljauw en limoenmayo

Krieltjes met bimi, kabeljauw en limoenmayo

Het recept Krieltjes met bimi, kabeljauw en limoenmayo komt uit de oven receptenbox die je kan kopen als het ultieme cadeautje voor onder de boom. Met de 30 receptkaarten uit ‘Oven’ zet je binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Of je nu weinig of juist alle tijd hebt om de keuken in te duiken om een lekker gerecht te bereiden: met deze recepten wordt elk gerecht een gegarandeerd succes. Met de receptkaarten van ‘Oven’ eet je elke dag gevarieerd en gezond. De kaarten zijn praktisch in gebruik, afneembaar én mee te nemen als boodschappenlijstje. En met behulp van de handige iconen zie je in een oogopslag welke recepten voldoen aan jouw specifieke eetwensen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C hetelucht of 225 °C elektrisch. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng ruim gezouten water in een grote pan aan de kook. Kook de krieltjes 10 – 12 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de bimi toe.
  3. Meng ondertussen de panko, bladpeterselie, knoflook, olijfolie en wat zout en peper in een kom. Verdeel het mengsel over de bovenkant van de kabeljauwfilets en druk iets aan.
  4. Verdeel de krieltjes en bimi over de bakplaat. Plet de krieltjes met de onderkant van een glas of mok en bestrijk met de kruidenboter. Leg de kabeljauwfilets met de kruidenkorst naar boven tussen de bimi en krieltjes. Rooster alles 10 minuten in de oven, of tot de kabeljauw gaar is en de krieltjes knapperig zijn.
  5. Meng ondertussen de mayonaise, het limoensap, de limoenrasp en wat zout en peper.
  6. Serveer de geplette krieltjes, geroosterde bimi en knapperige kabeljauw met de limoenmayonaise.

Credits fotografie: Saskia Lelieveld

4 personen | 30 minuten

  • 800 g krieltjes
  • 800 g bimi
  • 30 g panko broodkruim
  • 10 g verse bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • ½ el olijfolie
  • 4 kabeljauwfilets
  • 4 el kruidenboter
  • 100 g mayonaise
  • geraspte schil en sap van 1 biologische limoen

VERDER NODIG

  • bakplaat
  • bakpapier
  • grote pan
  • mengkom
  • glas (of mok)
  • kommetje voor de limoenmayonaise

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten