Deze gemarineerde bloemkoolsteak met zeekraal heeft een plekje gekregen in onze top tien van oventoppers. Zorg ervoor dat je de plakken van de bloemkool niet te dun snijdt anders vallen ze uit elkaar, maar verder kan er eigenlijk niets misgaan. Ja, als je vergeet de smaakmakers toe te voegen – maar vergeet je niet toch? Onthoud maar dat ze gemarineerde bloemsteaks heten, met zeekraal on top.
1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Wanneer je oven een grillstand heeft, zet je deze aan.
2. Snijd de buitenkant van de bloemkoolbladeren weg maar zorg dat de stam heel blijft. Zet de bloemkool rechtop en snijd van boven naar beneden vier plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Zorg dat je grote platte schijven krijgt.
3. Maak een marinade van de olie, za’atar en chilivlokken en bestrijk de bloemkoolplakken met de marinade. Strooi er wat grof zeezout over.
4. Rooster de bloemkoolplakken op een met bakpapier beklede bakplaat ongeveer 15-20 minuten in de oven of totdat ze goudbruin kleuren.
5. Spoel de zeekraal af. Verhit olie of roomboter in een pan en bak de zeekraal 2 minuten op middelhoog vuur.
6. Verdeel de hummus over vier borden en leg er de roergebakken zeekraal en bloemkoolsteaks op.
Tip: Je kunt ook zelf hummus maken
Voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Verder nodig
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.