Tonijn crudo met wasabi

Tonijn crudo met wasabi

Crudo betekent ‘rauw’. Verwar het niet met sashimi, ook een gerecht met rauwe vis. Bij sashimi wordt de vis in de meest pure vorm gegeten, terwijl er bij crudo een aantal ingrediënten worden toegevoegd om de smaak te intensiveren.

Bereiding

  1. Roer voor de wasabi-mayonaise de wasabi door de mayonaise. Proef even, en voeg indien gewenst (voor een scherpere smaak) wat extra wasabi toe.
  2. Hak de wasabi-nootjes grof met een mes of in een keukenmachine.
  3. Snijd de verse tonijn in dunne plakjes van ongeveer 0,5 centimeter.
  4. Meng 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel citroensap in een schaal. Leg de tonijn hierop. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap en wat extra citroenrasp. Bestrooi met grof zeezout.
  5. Verdeel de wilde zalmeitjes over de tonijn. Verdeel de wasabi-mayonaise in kleine toefjes over de tonijn en strooi de grofgehakte wasabi-nootjes eroverheen. Garneer met wat tuinkers en eetbare bloemen.

• 1 tl wasabi
• 2 el mayonaise
• 15 g wasabi-nootjes
• 400 g verse tonijn
• 4 el extra vergine olijfolie
• rasp en sap van 1 citroen
• grof zeezout
• 50 g wilde zalmeitjes
• tuinkers
• eetbare bloemen

Benodigdheden
• keukenmachine (optioneel)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten