Gestoomde aubergine

Gestoomde aubergine

Grillen, roosteren, bakken, met aubergine kun je alle kanten op. Stomen doen we niet zo vaak, maar na het proeven van dit recept is deze aubergine-kookmethode een blijvertje. Deze auberginerolletjes zien eruit als een gezellig bordje sushi en smaakt minstens zo goed.

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de saus.
  2. Stoom of gril de aubergines gaar.
  3. Prik met een eetstokje in het midden van de aubergines. Als je er eenvoudig door kunt prikken, zijn ze gaar.
  4. Snijd het vruchtvlees in dikke ringen van 4 centimeter. Maak een kruis in de cirkels tot 2,5 centimeter diep. Laat de aubergine even uitlekken in een zeef.
  5. Schik de aubergine op een bord, werk af met de saus.

 

4 personen

• 2 dunne aubergines
• 2 stengels lente-ui of bosje bieslook

SAUS
• 2 eetlepels sojasaus
• 1 teentje knoflook, gepureerd
• 1 eetlepel perilla-olie
• ½ koffielepel chilipoeder
• 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten