Platbroodpizza Tonno

Platbroodpizza Tonno

Het recept platbroodpizza Tonno komt uit de oven receptenbox die je kan kopen als het ultieme cadeautje voor onder de boom. Met de 30 receptkaarten uit ‘Oven’ zet je binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Of je nu weinig of juist alle tijd hebt om de keuken in te duiken om een lekker gerecht te bereiden: met deze recepten wordt elk gerecht een gegarandeerd succes. Met de receptkaarten van ‘Oven’ eet je elke dag gevarieerd en gezond. De kaarten zijn praktisch in gebruik, afneembaar én mee te nemen als boodschappenlijstje. En met behulp van de handige iconen zie je in een oogopslag welke recepten voldoen aan jouw specifieke eetwensen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C hetelucht of 225 °C elektrisch. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  2. Meng de tomatenpuree in een kommetje met de tomatenpassata, balsamicoazijn en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de platbroden op de bakplaten en verdeel de tomatensaus erover.
  4. Dep de plakjes buffelmozzarella goed droog met keukenpapier en verdeel over de pizza’s. Verdeel daarna de ui, olijven en tonijn over de pizza’s.
  5. Bak de pizza’s 10 minuten in de oven. Garneer met de rucola en besprenkel met de extra vierge olijfolie.

Credits fotografie: Saskia Lelieveld

4 personen | 20 minuten

  • 50 g tomatenpuree
  • 100 g tomatenpassata
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 4 platbroden
  • 1 bol buffelmozzarella, in plakjes
  • 1 ui, in dunne plakjes
  • 80 g zwarte olijven, ontpit
  • 2 blikjes tonijn op olijfolie, uitgelekt
  • 40 g rucola
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • zout en peper

VERDER NODIG

  • 2 bakplaten
  • bakpapier
  • mengkom
  • keukenpapier

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten