Langzaam gegaarde, zoete courgette gaat zo goed samen met zoute jamón en frisse munt. Als vegetarisch alternatief kun je de jamón vervangen door fijngesneden olijven. Laatste tip: serveer hem lauwwarm, dat is het lekkerst.
4 personen
• 4 el olijfolie + extra voor eroverheen
• 600 g courgettes, in dunne plakjes, licht gezouten
• 2 el fijngesneden muntblaadjes
• 2 el pijnboompitten, licht geroosterd
• 8 sneden zuurdesembrood of 4 sneden ciabatta (snijd ciabatta in sneden van 8 cm dik, die je horizontaal halveert)
• 1 teen knoflook, gehalveerd
• 8 kleine plakjes (80 g) jamón ibérico of jamón serrano, of 50 g fijngesneden zwarte of groene olijven
• zeezout en versgemalen zwarte peper
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.