Gevulde snack komkommers

Gevulde snack komkommers

Dit recept komt uit de borrel receptenbox: met de 30 receptkaarten uit ‘Borrel’ zet je binnen een mum van tijd een borrelhapje op tafel. Pak uit met een uitgebreide borrelplank of maak snel een last-minute snack, met de recepten uit deze receptenbox heb je boordevol inspiratie om de keuken in te duiken. Met de receptkaarten van ‘Borrel’ zet iedereen gegarandeerd lekkere borrelhapjes op de borrelplank. De kaarten zijn praktisch in gebruik, afneembaar én mee te nemen als boodschappenlijstje. En met behulp van de handige iconen zie je in een oogopslag welke recepten voldoen aan jouw specifieke eetwensen. Met de receptkaarten van Becht wordt koken een fluitje van een cent.

Bereiding

  1. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur. Rooster het sesamzaad in 5 minuten goudbruin. Roer regelmatig door. Voeg daarna de tijm, oregano, komijn, sumak en zeezoutvlokken toe en roer goed. Bak 2 minuten mee.
  2. Voeg de olijfolie toe aan de za’atar en bak, al roerend, nog 2 minuten. Laat daarna afkoelen.
  3. Halveer de snackkomkommers in de lengte en schraap met een theelepel het vruchtvlees eruit.
  4. Meng de Griekse yoghurt met de tahin, het citroensap, de citroenrasp en zout en peper.
  5. Vul de snackkomkommers met de yoghurt-tahin en bestrooi met de granaatappelpitjes en 1 eetlepel za’atar. Bewaar de overige za’atar in een goed afgesloten pot of bakje.

Credits fotografie: Saskia Lelieveld

VOOR 4 PERSONEN • 15 MINUTEN

  • 8 snackkomkommers
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 5 g tahin
  • ap en geraspte schil van 1 citroen
  •  el granaatappelpitjes
  • out en peper

VOOR DE ZA’ATAR

  •  el sesamzaad
  •  el gedroogde tijm
  •  el gedroogde oregano
  •  tl gemalen komijn
  •  tl sumak
  •  tl zeezoutvlokken
  •  el olijfolie

VERDER NODIG

  • koekenpan
  • mengkommetje voor de yoghurt-tahin
  • weckpot voor de za’atar

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten