Al het goede van garnalentoast in één perfecte hap! Voor dit recept heb je dezelfde garnalenmousse nodig als voor de klassieke garnalentoast, maar hier wordt hij in panko gerold en krokant gefrituurd. Doop de balletjes in een zoute, pittige gefermenteerde chilidip voor de perfecte snack.
Gefermenteerde chili-dip
Meng alle ingrediënten in een kom. Roer door en breng indien nodig verder op smaak.
Krokante garnalenballetjes
1. Voeg alle ingrediënten voor de garnalenballetjes toe aan een keukenmachine en pureer tot een gladde pasta.
2. Strooi de panko op een bakplaat. Rol met natte handen 1 eetlepel garnalenpasta tot een balletje en rol het balletje door de panko. Herhaal met de rest van de pasta.
3. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan tot 170 °C (controleer de temperatuur met een frituurthermometer) en frituur de garnalenballetjes in porties goudbruin. Laat uitlekken en serveer met de gefermenteerde-chilidip.
Voor 4 personen
Garnalenballetjes
Gefermenteerde chili-dip
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.