Krokante garnalen-balletjes

Krokante garnalen-balletjes

Al het goede van garnalentoast in één perfecte hap! Voor dit recept heb je dezelfde garnalenmousse nodig als voor de klassieke garnalentoast, maar hier wordt hij in panko gerold en krokant gefrituurd. Doop de balletjes in een zoute, pittige gefermenteerde chilidip voor de perfecte snack.

Bereiding

Gefermenteerde chili-dip

Meng alle ingrediënten in een kom. Roer door en breng indien nodig verder op smaak.

Krokante garnalenballetjes

1. Voeg alle ingrediënten voor de garnalenballetjes toe aan een keukenmachine en pureer tot een gladde pasta.

2. Strooi de panko op een bakplaat. Rol met natte handen 1 eetlepel garnalenpasta tot een balletje en rol het balletje door de panko. Herhaal met de rest van de pasta.

3. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan tot 170 °C (controleer de temperatuur met een frituurthermometer) en frituur de garnalenballetjes in porties goudbruin. Laat uitlekken en serveer met de gefermenteerde-chilidip.

Voor 4 personen

Garnalenballetjes

  • 400 g rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 eiwit
  • 1 tl vissaus
  • ½ tl zout
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 tl sesamolie
  • gemalen witte peper, naar smaak
  • 100 g panko (Japans broodkruim, o.a. toko)
  • 500 ml plantaardige olie

Gefermenteerde chili-dip

  • 1 el Hunan gezouten chilipepers of kant-en-klare gefermenteerde-chilipasta
  • 1 tl lichte sojasaus
  • 1 tl bouillon of kant-en-klare bouillon van goede kwaliteit
  • ½ tl sesamolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten