- Verhit de oven tot 200 °C. Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze in 1½ cm dikke schijfjes. Verwijder de zaadjes en snijd de paprika’s in grove stukken. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Hussel alles door elkaar in een grote braadslede met 1 eetlepel (van elk) olijfolie en rodewijnazijn en een snufje zeezout en zwarte peper.
- Snijd de uien doormidden, leg ze op de snijkant op een rooster boven de slede in de oven en rooster ze 45 minuten.
- Haal de slede uit de oven en leg de uien met een keukentang op een plank. Pel ze, trek de laagjes uit elkaar en hussel ze door de groenten.
- Snijd de bovenkant van de korst op zo’n manier van de camembert dat rondom een randje van 1 cm intact blijft, leg in het midden van de slede, sprenkel er een beetje olie over, breng op smaak met zwarte peper en zet de slede nog 10 minuten terug in de oven. Bak het stokbrood mee. Strooi de basilicumblaadjes erover en ga aan tafel!
Energie: 475 kcal | Vet: 11,7 g | Verz. vet : 6 g | Eiwit: 18,3 g | Koolhyd.: 74,2 g | Suiker: 16 g | Zout: 1,7 g | Vezels: 9,8 g
Credits fotografie: David Loftus
Voor 6 | voorbereiding 7 minuten | kooktijd 55 minuten
- 3 zoete aardappels (800 g totaal)
- 3 verschillend gekleurde paprika’s
- 3 tenen knoflook
- olijfolie
- rode wijnazijn
- 3 verschillend gekleurde uien
- 250 g camembert
- 1 stokbrood
- ½ bosje basilicum (15 g)