Elizabeth Lopez: ‘Mijn moeder is kok van beroep, zij kan veel lekkers koken maar van haar zoete kookkunst kan ik me vooral het maisbrood herinneren. Nu wij zo ver van elkaar wonen heb ik haar recept overgenomen en eten wij maisbrood als bijgerecht bij de BBQ.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Doe de bloem, het maismeel, de suiker, het zout en de bakpoeder in een kom. Meng alles met een garde. Voeg daarna de uitgelekte maiskorrels, cheddar, eieren, melk, het vanille-extract en de 90 gram gesmolten boter toe. Meng alles met de garde.
3. Verhit de gietijzeren pan tot deze goed heet is. Smelt de 20 gram boter in de pan en schep het maisbeslag in de pan. Zet het vuur uit. Zet de pan in het midden van de oven en bak het maisbrood in circa 25 minuten goudbruin. Serveer warm met extra boter en honing.
Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen
Voor 1 brood
Bakgerei
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.