Vega kerstmenu

10 december

Geen spoortje vlees, geen spartelende vis, maar kerstgerechten met groente in de hoofdrol. Helemaal van nu en gigalekker door alle spannende combinaties. Van hippe burrata tot knappe roze soep, en van pasta perfect tot ultiem kerstdessert. Merry vega X-mas!

Voorgerecht: pompoen uit de oven met burrata en linzen

Pompoen uit de oven met burrata en linzen is gemak pur sang. Geen mega gedoe, wel vega to do. Terwijl de oven het werk voor je doet, kun jij ondertussen de keuken opruimen, de tafel dekken en je tafelgenoten aan tafel zetten. Wijntje erbij? Phoeh, lekker hoor!

Tussengerecht: geroosterde bietensoep

Deze voedzame soep is een knappertje en de smaak is ook nog eens heerlijk. Je kunt hem van tevoren al klaarmaken – hoe fijn is dat. Maar let op: zorg er tijdens het pureren dat het deksel stevig op de blender zit, want het laatste wat je wilt is een felroze explosie in je keuken, nét voordat je gasten verschijnen en jij net alles aan kant hebt…

Hoofdgerecht: pasta perfect

Pasta kan een doordeweeks makkelijk maaltijdje zijn, maar met de kerst mag hij er ook zeker wezen. Vul je deze pastaschelpen met kaassaus, pesto en spinazie dan weet je dat je calorieënteller begint te twinkelen, maar met kerst mag dat best. Vinden wij. Geniet ervan, met volle teugen!

Nagerecht: vegan meringue met rodebessencompote

Op-en-top kerst in een glas. De looks heeft dit nagerecht zeker mee, en de smaak? Die mag er ook wezen. Bij het proeven ervan is iedereen meteen in hallelujastemming, want man: je wilt er zo zes van op. Het is dat we er al een heel menu op hebben zitten…


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Gelegenheid
Meer Gelegenheid
Gratis nieuwsbrief