Geroosterde bietensoep met pastinaak

Geroosterde bietensoep met pastinaak

Deze voedzame soep is een knappertje en de smaak is ook nog eens heerlijk. Zorg er tijdens het pureren dat het deksel stevig op de blender zit, want het laatste wat je wilt is een felroze explosie in je keuken.

Bereiding

Zorg er tijdens het pureren van deze soep voor dat het deksel stevig op de blender zit, want het laatste wat je wilt is een felroze explosie in je keuken! Deze voedzame soep heeft niet alleen een prachtige kleur, ook smaakt hij heerlijk, is hij heel makkelijk te maken en kan hij zowel warm als koud worden gegeten.

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Was de bieten goed, snijd de boven- en onderkant eraf en snijd de knollen in vieren. Leg de kwarten in een braadslede en doe de pastinaak, tijm en knoflook erbij. Bestrooi alles met zout en peper en sprenkel er zoveel olijfolie over dat alles er lichtjes mee is bedekt.

2. Dek de braadslede af met aluminiumfolie en zet het 50 minuten tot 1 uur in de oven, tot de biet zacht is als je er met een satéprikker in prikt.

3. Meng ondertussen de mierikswortel met de zure room. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

4. Doe de gare biet en pastinaak in een blender. Knijp de geroosterde knoflook uit het schilletje en voeg deze toe, samen met de bouillon, rodewijnazijn en zoetstof. Pureer tot een volledig gladde soep. Breng  op smaak met zout en peper.

5. Serveer je de soep warm, breng hem dan in een pan zachtjes aan de kook. Voeg zout en peper toe. Serveer met een schepje mierikswortelroom en bestrooi met bieslook.

6-8 personen, bereidingstijd 1 uur en 15 minuten

  • 750 g rauwe bietjes
  • 400 g pastinaak, geschild en in vieren paar takjes tijm
  • 6 tenen knoflook, ongepeld
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • 2 el mierikswortelsaus
  • 5 el zure room
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 el agavesiroop of honing
  • 1 el fijngehakte bieslook, voor erbij

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine