Kidsproof kerstmenu

11 december

Schuiven er ook kinderen aan tijdens het kerstdiner? Megagezellig! En niets leuker (en makkelijker) als ze het hele menu mee kunnen eten. We zochten vier heerlijke gangen uit die niet alleen de 18-plussers lekker vinden, maar ook de kleintjes. One happy family!

Voorgerecht: paddenstoelen-pasteitjes

Wat een fantastische combinatie is dat toch: paddenstoelenragout en bladerdeeg. Deze feestelijke pasteitjes zien er uit knaplekker uit en zijn voor jong en oud een welkome eerste gang. En misschien wel het allerfijnst: moeilijk om te maken is het niet, lekker wél!

Tussengerecht: tortillachips met kaas

Je zou in dit geval het voorgerecht en tussengerecht ook om kunnen draaien, maar we hebben deze tortillachips-schotel lekker in het midden gezet, zodat iedereen kan pakken terwijl jij je over de kip in de keuken ontfermt. Pik af en toe een chippie mee en zet de kerstmuziek een tikje harder, want thank God (en Queen) it’s Christmas!

Hoofdgerecht: kip in stroopmarinade

Kies bij dit gerecht voor verschillende kipdelen (dijen, drumsticks en/of kipkarbonades). Kip die je aan het bot gaart, heeft bijvoorbeeld veel meer smaak. Met smaakmakers als stroop, mosterd en peren zet je in no-time een mooi, zoet, goudbruin kippetje op tafel. Lekker met frietjes voor de kids en gebakken aardappels met een klontje gezouten boter.

Nagerecht: chocolade-tahinsoftijs

Een ijsmachine is een prachtig hebbeding voor iedere chef en kookliefhebber, maar als je dit recept eenmaal hebt geprobeerd kan die machine de deur uit. Het enige wat je nodig hebt voor dit fantastische chocolade-tahin-ijs zijn een vriezer en keukenmachine. Voor de ouders in een schaaltje met misschien een scheutje likeur erbij, voor de kids in een hoorntje. Enjoy!


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Algemeen
Meer Algemeen
Gratis nieuwsbrief