Lastminute kerstmenu

14 december

H-E-L-P, en wel nu. Door alle kerstgekte op het werk én thuis is het kerstmenu er een beetje bij ingeschoten. We help you out: dit kerstmenu heeft geen boodschappenlijst met zes kantjes én is ook nog eens makkelijk om te maken. Dus zeg je kerststress maar gedag en omarm dit mega-welkom-lastminute-kerstmenu. 

Voorgerecht: camembert uit de oven
Dit is het makkelijkste wat je maken kunt, het kan simpelweg niet misgaan. Maak het brood niet zelf (mag natuurlijk wel…), maar kies voor afbakgemak – er zijn genoeg supermarkten die van die kleine broodjes in de vorm van een ster of kerstboom hebben. Hop, in het midden een camembert en in de oven. Zo heb je binnen no time een voorgerecht te pakken waar iedereen van smult.


Tussengerecht: erwten-broccolisoep met munt
Deze soep is een knappertje! In meerdere opzichten. De looks heeft hij zeker mee, de smaak is fantastisch door de combi van erwtjes en munt (gouden duo!) en als bonus is hij ook nog eens makkelijk, snel en goedkoop. Budgetproof dus, wel zo lekker nu alles duurder wordt.


Hoofdgerecht: zalm met sojahoningsaus en asperges
Terwijl jullie aan het tussengerecht zitten, kan deze makkelijk maar o zo lekkere ovenschotel in de oven staan. De rest van het werk is binnen tien minuutjes gepiept, waardoor niemand doorheeft dat het kerstdiner er bij jou even tussendoor was geglipt. Serveer samen met tagliatelle, gebakken aardappeltjes of frietjes en je hoofdgerecht is compleet.

Nagerecht: peren in karamel
Met vijf ingrediënten en een bak ijs is dit de koning van je kerstmenu: peren in karamel, plus een bol ijs met smaak naar keuze. Wij zouden zeggen pak lekker een bak vanille-ijs, maar chocolade of kaneel kan natuurlijk ook. Het is maar net wat jouw buikje kerstpret geeft.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Algemeen
Meer Algemeen
Gratis nieuwsbrief