Kooktips

  • 22 apr. 2018 0 4000

    Nu in 't seizoen: doperwten

    Er is niets zo lekker als een bordje met felgroene doperwten. In onze vriezer vind je dan ook altijd een doosje van deze zomergroenten – ze blijven lang goed en komen altijd van pas. Met dit familielid van de peulvrucht geef je een extra kick aan... Meer
  • 20 apr. 2018 4 14900

    Koken met gnocchi

    Gnocchi met tomatensaus heet in Italië strangolapreti, wat priesterwurgers betekent. Klinkt luguber, hé? De mythe gaat namelijk dat een lokale priester dit gerecht  zó lekker vond  en er zo snel van at, dat hij er in stikte. De... Meer
  • 29 mar. 2017 0 2183

    4x bakrecepten met zoute karamel

    Karamel met zeezout is een van de lekkerste guilty pleasures die we ons kunnen bedenken. Salted caramel kun je makkelijk zelf maken en serveren over bijvoorbeeld een bolletje roomijs, maar in combinatie met deze 4 recepten doet hij het ook goed. Dat... Meer
  • 28 mar. 2017 0 6195

    4x frittata

    Met een frittata kun je eindeloos variëren. Kies een combinatie van je favoriete ingrediënten en bak de frittata, voor de beste smaak en textuur, niet te lang. Op deze pagina geven we je vier heerlijke suggesties! 1. Frittata met fontina... Meer
  • 20 mar. 2017 0 1837

    Zo bak je met natuurlijke zoetmiddelen

    Hoe bak je je taarten, koekjes en cakes met zoveel mogelijk natuurlijke ingredienten? Op deze pagina geven we je tips hoe je bijvoorbeeld witte suiker kunt vervangen door appelmoes en witte meel door een volkoren variant. Deze alternatieven bevatten... Meer
  • 20 mar. 2017 9 4835

    5x glutenvrij bakken

    Wat al deze vijf heerlijke taarten en cakes gemeen hebben is dat ze stuk voor stuk geweldig smaken en daarnaast ook nog eens glutenvrij zijn. Dus doe je kookschort om en maak je favoriete gebak!   1 Glutenvrije choco-amandeltaart Deze... Meer
  • 23 nov. 2016 686 52639

    Pompoenstoof met kikkererwten

    Dit gerecht smaakt heerlijk door de combinatie van couscous, zachte pompoen, zoute olijven en pittige chili. Serveer met verse koriander, eetsmakelijk! 1 Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de pompoen... Meer
  • 20 nov. 2016 31 75898

    Zo maak je super-soepen!

    Dág kant-en-klaar soepblik, hallo heerlijke superfood-soepen! Er gaat niets boven een zelfgemaakte soep, vind je ook niet? Een grote kom bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt én als je moe en futloos bent knap je er enorm van... Meer
  • 25 may. 2016 0 5005

    13x typisch Spaanse smaken

    Spanje kent vele bijzondere smaken in de keuken. Denk aan robuuste ingredienten zoals chorizo en manchego en krachtige specerijen als saffraan of gerookte-paprikapoeder. Op deze pagina vind je een selectie uit de Spaanse... Meer
Toon meer

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl