Makkelijk en gezond uit de oven

4 mei

Een lekkere lasagne, homemade groentepizza, een briljante chocoladebrownie of knappe quiches uit de oven. Ovengerechten, we kunnen er geen genoeg van krijgen! Hoe meer, hoe beter, en hoe makkelijker, hoe fijner. We zijn de wereld van ovens in gedoken en hebben er een gespot die ons hart heeft veroverd. Welke? Verklappen we je zo!

Er is bijna geen gerecht makkelijker dan een eentje uit de oven. Je hebt wat preptijd van een kwartier en je zet het na wat ovenminuten als een geluksmaal waar je méteen zin hebt zo op tafel. Natuurlijk ben jij ook aan zet: smaakmakers zijn key, maar de oven doet het echte werk. Terwijl jij nog even de laatste werkdingen afmaakt, de kids onder de douche zet of een was in de machine stopt, is deze keukenheld de beste multitask-kloon van jezelf.

Een goede oven is wat ons betreft dan ook onmisbaar. En dat de ene oven de andere niet is… Precies, dat hoeven we je vast niet te vertellen. Tijd om je te verklappen welke mulitasker ons hart sneller heeft laten kloppen, want die tip kunnen we niet voor ons houden: de Panasonic NN-CS88L 4-in-1 combi-stoomoven. Hij bakt en grilt niet alleen, hij stoomt – ja, heerlijk gezond! – ook door zijn stoomfunctie en stoominjectie-optie. Tevens heeft dit vrijstaande model ook een magnetronstand, voor als je even snel iets moet oppiepen als het écht spitsuur is.

Hij is makkelijk in gebruik, maar dan ook écht makkelijk. Er zijn 36 automatische menu’s en 12 combinatiemenu’s die je met een druk op de knop kunt selecteren. Lekker en gezond koken is zo voor iedereen een appeltje-eitje, en door de combinatiestanden kun je zelfs nog sneller koken dan je voorheen gewend was. We testten het met ons favoriete kookrepertoire – en tsja, we kunnen niets anders zeggen dan dat we niet anders meer willen.

Dé tip voor de oven die je leven makkelijker maakt hebben we met je gedeeld, maar wat stoppen we erin? We zitten de laatste tijd vooral op de gezonde toer, maar het moet er natuurlijk wel smakelijk uitzien én lekker zijn. Onze top drie van dit moment, voor elk moment:  

Egg casserole

Hoe lekker: binnen 15 minuten staat dit makkelijke ontbijt óf lunch gerecht voor je neus. Lekker met geitenkaas en asperges of wat dacht je van zalm?

Tabouleh van quinoa met munt

Deze frisse en knappe taboulehsalade is perfect voor de zomer die loert. Je maakt de quinoa en groentes allemaal in de oven. Dus de afwas, die doe je er gratis bij!

Gegratineerde Sint-Jakobsschelpen met groene asperges

Chic diner op de planning? Dan wil je vooral niet rondrennen als een stresskip. Maak het je zelf makkelijk met stoomovenfunctie van je nieuwe Panasonic-oven. Goed vooruitzicht: knap dat deze voorgerechtjes zijn, je gasten zien we ze al met een glimlach oppeuzelen.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Algemeen
Meer Algemeen
Gratis nieuwsbrief