Tips om je aan je dieet te houden op reis

24 maart

Denk voor je op reis gaat na over je levensstijl in het algemeen. Gezond eten” verschilt per persoon omdat iedereen verschillende fitnessdoelen heeft, zoals vetverlies, spiergroei of onderhoud.

Gezond eten op reis betekent je houden aan je voedingsdoelen. Maak van tevoren een strategie voor alternatieven, maar zorg ervoor dat je je routines op lange termijn kunt behouden. Ben je op zoek naar eenvoudige manieren om je gezondheid op peil te houden tijdens je volgende reis? Hier is het beste dieetadvies dat je kunt gebruiken tijdens je zaken- en plezierreis.

Eet iets voordat je de deur uitgaat

Gezonde keuzes maken is veel eenvoudiger als je geen honger hebt. Zorg ervoor dat je een voedzame maaltijd of ontbijt neemt voordat je de deur uitgaat, als dat mogelijk is. Zo weet je zeker dat je een gezonde keuze hebt gemaakt.

Neem veel voedzame snacks mee

Kies je favoriete snacks en neem veel meer mee dan je nodig hebt. Als alle andere opties op zijn, is het handig om fruit, een boterham met pindakaas of een proteïnesnack bij de hand te hebben. Stel je eens voor hoe interessant het zal zijn om van casino online te genieten terwijl je je favoriete snacks bij je hebt.

Bestudeer de voedingswaarde-etiketten

Je bent blind aan het vliegen als je de voedingsgegevens van je keuzes niet bekijkt. Bijna elk verpakt voedsel heeft een etiket en de meeste bekende eetgelegenheden geven online of op verzoek voedingsinformatie. Kies maaltijden die voldoen aan je caloriebehoefte en tegelijkertijd essentiële voedingsstoffen bevatten, zoals vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen.

Controleer je calorie-inname

Tel calorieën en macro’s met behulp van een telefoon-app om te voorkomen dat je het over het hoofd ziet om op schema te blijven. De eenvoudigste methode om ervoor te zorgen dat je je maaltijdplan consequent volgt, is om je gemiddelde wekelijkse calorieverbruik op te zoeken. Als bonus zijn voedingsgegevens voor bijna alles, zelfs voor artikelen zonder etiket, te vinden op voedselcontroleprogramma’s.

Zoek grote voedsel- en eetketens op

Grote voedselketens hebben het voordeel dat ze alomtegenwoordig zijn, vooral in het buitenland. Het kan je ook calorieën en tijd besparen als je van tevoren weet waar je naar moet zoeken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je bij restaurantketens, waaronder fastfoodketens, ook fatsoenlijke opties vinden! Kies bekende merken die je al kent en waar je van houdt, of kijk van tevoren op hun websites voor menu’s en voedingsinformatie.

Zoek de dichtstbijzijnde boerenmarkt of kruidenierswinkel

Ga op zoek naar een plaatselijke markt om een reeks voedzame voedingsmiddelen of ingrediënten om iets eenvoudigs te bereiden op te halen; dat is veel beter dan afhaalmaaltijden bestellen. De meeste winkels hebben zelfs een warmhoudbar, zodat je onderweg een snelle maaltijd kunt eten.

Eet groenten en eiwitten bij elke maaltijd

Magere eiwitten en niet-zetmeelrijke groenten zijn de snelste manieren om een evenwichtig bord te maken, omdat ze minder ruimte innemen dan andere ingrediënten. Er wordt gezegd dat het consumeren van veel proteïne helpt bij het onder controle houden van trek en het verminderen van eetlust. Bovendien behoren groenten tot de gezondste voedingsmiddelen die er zijn vanwege hun voedingswaarde en lage caloriegehalte.

Vermijd je calorieën

Gebruik minder alcohol en andere stoffen en drink meer water. Een grote fonteindrank bij je diner of het accepteren van de gratis frisdrank tijdens je reis kan een aanzienlijke hoeveelheid suiker en calorieën aan je dag toevoegen. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat werkreizen en vakanties ook vol kunnen zitten met alcoholische borrels en etentjes die al snel veel calorieën opleveren. Beperk je calorie-inname en blijf gehydrateerd met suikervrij, bruisend of gewoon water.

Conclusie

Zet jezelf niet op een extreem dieet en straf jezelf als je het niet kunt volgen; gebruik je reizen in plaats daarvan als een kans om te genieten en levenservaringen op te doen. Gun jezelf een pauze en trakteer jezelf af en toe! Een uitgebalanceerd dieet moet ook af en toe iets lekkers bevatten. Zorg voor balans en geniet!


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Algemeen
Meer Algemeen
Gratis nieuwsbrief