Gegratineerde Sint-Jakobs schelpen

Gegratineerde Sint-Jakobs schelpen

Chic diner op de planning? Dan wil je vooral niet rondrennen als een stresskip. Maak het je zelf makkelijk met deze gegratineerde Sint-Jacobsschelpen met groene asperges. Je maakt ze met de stoomovenfunctie van deze Panasonic NN-CS88L 4-in-1 combi-stoomoven op z’n allerlekkerst. Goed vooruitzicht: knap dat deze voorgerechtjes zijn, je gasten zien we ze al met een glimlach oppeuzelen.

Bereiding

1. Besprenkel de plakjes stokbrood met 12 tl olijfolie en leg ze op het emaille rek. Plaats het rek op het middelste rooster van de combi stoomoven. Stel voor 13 minuten in op ‘grill 1’ en start het programma. Haal het rek daarna uit de combi stoomoven en leg dit aan de kant.

2. Voor de marinade: roer de witte wijn, mosterd, 2 el olijfolie en de citroensap in een kleine kom. Pel de teentjes knoflook, hak één teentje fijn en voeg dit toe aan de marinade. Breng op smaak met peper en zet het aan de kant. Was de Sint-Jacobsschelpen met koud, stromend water, droog ze en leg ze dan weer terug in hun schelp. Besprenkel elk van de schelpen met 1 tl marinade en leg de schelpen in de glazen schaal.

3. Haal de watertank uit de combi stoomoven, vul deze met water en plaats deze weer terug in de oven.

4. Was en droog de asperges Snijd de droge onderste delen eraf en meng met de overgebleven olijfolie (2 tl). Leg de asperges naast de schelpen in de glazen schaal. Plaats het rooster in de middelste positie van de combi stoomoven en zet de glazen schaal hierop.

5. Stel in op ‘automatisch stoomprogramma 30’ (verse groenten tot 200 g) en start het programma.

6. Was en droog ondertussen de bieslook. Snijdt deze in dunne rollen. Haal de zaden uit de granaatappel. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.

7. Verspreid als het programma klaar is de geraspte Parmezaanse kaas over de schelpen, stel voor 3 minuten in op ‘grill 1’ en start het programma. Laat het daarna 4 minuten staan.

8. Snijd het tweede teentje knoflook door de helft en wrijf deze over de plakjes stokbrood. Leg alles op twee borden en garneer de schelpen met granaatappelzaden en bieslook. Bestrooi de asperges en plakjes stokbrood met zeezout.

Oven-tip

Wat mag er bij dit gerecht niet ontbreken? Een goede oven! Die niet alleen kan roosteren, grillen en bakken, maar ook een die kan stomen. De Panasonic NN-CS88L 4-in-1 combi-stoomoven is er zo een, deze mulitasker heeft ons hart weten te veroveren. Hij is makkelijk in gebruik, maar dan ook écht makkelijk. Er zijn 36 automatische menu’s en 12 combinatiemenu’s die je met een druk op de knop kunt selecteren. We schreven er een blog over, die zeker de moeite waard om even te lezen – heb je zo gepiept!

Voor 2 personen

Bereiding 67 minuten

  • 15 plakjes stokbrood
  • 16 tl olijfolie
  • 40ml witte wijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 4 schelpen van ca. 45-50 gram, met de schelpen, klaar om te bereiden
  • 250gr groene asperges
  • ½ bosje bieslook
  • ½ granaatappel
  • 20gr parmezaanse kaas
  • zeezout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine