Egg casserole

Egg casserole

Hoe lekker: binnen 15 minuten staat deze egg casserole voor je neus. Perfect voor het ontbijt, maar ook top als lunch. Dit recept voor egg casserole is heerlijk met geitenkaas en asperges of wat dacht je van zalm? Genieten, maar dan met het grootste gemak. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Kijk dan even bij de oven-tip onderaan het recept, een ovenpareltje die we graag met je willen delen.

Bereiding

1. Breek een ei in elk schaaltje en voeg een theelepel crème fraîche toe.

Voor de variant met gerookte zalm:
Snijd de zalm in reepjes en leg ze over de eieren. Hak de bieslook en strooi over de zalm. Breng op smaak met zout en peper.

Voor de variant met asperges en geitenkaas:
Bereid de asperges door de koppen eraf te snijden en ze in de ovenschaaltjes te leggen. Snijd ze in dunne repen en leg deze er ook in. Snijd de geitenkaas in kleine stukjes en leg ze er bovenop. Voeg de kervelbladeren toe. Kruid met peper en zout.

2. Plaats de schaaltjes op de bakplaat en plaats deze in jouw Panasonic combi-stoomoven. Vul de watertank met water en selecteer instelling Stoom 1 en 11 minuten. Serveer direct met een beetje brood.

Oven-tip

Wat mag er bij dit gerecht niet ontbreken? Een goede oven! Die niet alleen kan roosteren, grillen en bakken, maar ook een die kan stomen. De Panasonic NN-CS88L 4-in-1 combi-stoomoven is er zo een, deze mulitasker heeft ons hart weten te veroveren. Hij is makkelijk in gebruik, maar dan ook écht makkelijk. Er zijn 36 automatische menu’s en 12 combinatiemenu’s die je met een druk op de knop kunt selecteren. We schreven er een blog over, die zeker de moeite waard om even te lezen – heb je zo gepiept!

Voor 4 personen

Bereiding 15 minuten

Voor de variant met gerookte zalm

  • 4 eieren
  • 4 tl zure room
  • 2 plakken gerookte zalm
  • een paar takjes bieslook
  • zout
  • peper

Voor de variant met geitenkaas en asperges

  • 4 eieren
  • 4 tl zure room
  • 8 groene asperges
  • 1 zacht geiten kaasje bijv. crottin de chavignol
  • een paar takjes kervel
  • zout
  • peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine