Gezonder leven in 2024? Het kan!

25 januari

Had jij nog zo overtuigend de goede voornemens gemaakt om écht gezonder te gaan leven in 2024, en lijken deze nu alweer te zijn mislukt? Geen probleem, want waarschijnlijk maak je de fouten die iedereen maakt die ervoor zorgen dat goede voornemens niet slagen. Toch zijn er wel trucjes om ze wel tot een succesvol einde te maken, zeker op het gebied van gezond eten en leven zijn hier wel wat nuttige tips voor een gezond leven. Welke dat zijn? Lees snel verder en begin morgen gewoon weer opnieuw! 

Breng het in beweging 

Gezonder leven komt vaak neer op twee dingen; gezonder eten en meer bewegen. De truc om dat laatste ook echt vorm te geven zit hem er vaak in om het concreet te maken, en echt de overtuiging te hebben ‘ik wil gezond gaan leven’. Wanneer je gezonder wilt leven moet je niet alleen het globale doel voor ogen hebben, maar dit ook heel concreet maken voor jezelf. Zo is het slim om een bepaald doel voor jezelf te stellen wanneer je wilt gaan sporten en bewegen. Zet het doel om iedere dag 10.000 stappen te zetten en neem contact op met een personal trainer. Een voorbeeld van een aanbieder hiervan is fitness Ridderkerk, zij helpen met het maken van een persoonlijk plan om je doelen te bereiken en kunnen tevens als stok achter de deur fungeren wanneer je even niet meer gefocust lijkt op je doel. Dus wanneer jij in beweging wilt komen, zorg er dan voor dat het plan en doel concreet zijn. Zo kun jij beginnen met gezond leven!

Kleine stapjes 

Daarnaast is het voor veel mensen een doel om gezonder te gaan eten, wanneer je fitter wilt worden. Ook hierbij willen mensen vaak te grote stappen ineens zetten. Doe dit niet maar pak het juist stap voor stap aan. Je zult je misschien afvragen; hoe kan ik gezond leven? Een slimme tip hierbij is om per maaltijd de switch te maken. Dus eerst een gezond ontbijt, dan de lunch en tenslotte het diner. Tussendoortjes zijn vaak eenvoudig te switchen, dus start hier als allereerste mee. Vergeet ook niet om periodiek genietmomenten in te plannen. Alleen dan houd je een gezondere levensstijl ook echt vol, en kun je ook af en toe uitkijken naar jouw guilty pleasure. Doe dit uiteraard niet te vaak. Wat is gezond leven? Balans tussen goed/gezond en minder goed/gezond, als de verhouding 80/20% is ben je al een heel eind op weg!

Rust  

Naast eten en bewegen is de pijler rust ook heel belangrijk. Alleen wanneer je je lichaam ook voldoende rust en slaap geeft om bij te komen, kun je progressie maken. Wanneer je moe bent zul je automatisch meer gaan eten. Maar onder rust valt ook ontspanning, doe af en toe dingen die je leuk vindt. Van een boek lezen tot een podcast luisteren, wat het exact is maakt niet uit, maar het gaat erom dat je er volop van genieten en even een moment voor jezelf hebt. 

Kortom, gezonder leven; het moment om er mee te beginnen is altijd daar. Het maakt niet of het goede voornemens waren die stiekem mislukt lijken. Dit is immers nooit het geval wanneer je morgen weer opnieuw kunt beginnen. Hoe leuk is dat!? Maak het concreet en doe het in kleine stapjes. Wanneer je dit combineert zul je zien dat ook jij tot mooie resultaten in staat bent!  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Algemeen
Meer Algemeen
Gratis nieuwsbrief