Chocolade-tahin-softijs

Chocolade-tahin-softijs

Een ijsmachine is een prachtig hebbeding voor iedere chef en kookliefhebber, maar als je dit recept eenmaal hebt geprobeerd kan die machine de deur uit. Het enige wat je nodig hebt voor fantastisch chocolade-tahin-ijs zijn een vriezer en keukenmachine.

Bereiding

1. Doe de bananen, tahin, cacao en yoghurt in een keukenmachine en maal tot een glad mengsel.

2. Doe het ijs in een spuitzak met kartelmondje en leg deze 10 minuten in de vriezer, zodat het ijs steviger wordt en je het straks kunt opspuiten.

3. Spuit het ijs in de hoorntjes, strooi de gehakte nootjes erover en besprenkel met de karamelsaus.

Tip: Vries de bananen zonder schil in, want de bevroren schil krijg je er moeilijk af – bijna een onmogelijk klusje!

 

De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier. 

Voor 4 personen | 15-20 minuten

  • 6 rijpe bananen, bevroren
  • 4 el tahin
  • 50 g cacaopoeder
  • 2 el Griekse of Turkse yoghurt
  • 4 ijshoorntjes
  • 2 el gehakte nootjes, om mee te garneren (optioneel)
  • 4 el karamelsaus

Extra nodig:

  • keukenmachine
  • spuitzak met kartelmondje
  • hittebestendige kom

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine