Kip in mosterd-stroopmarinade

Kip in mosterd-stroopmarinade

Bereiding

Kies bij dit gerecht met kip in mosterd-stroop voor verschillende kipdelen (dijen, drumsticks en/of kipkarbonades). Kip die je aan het bot gaart, heeft veel meer smaak. Met smaakmakers als stroop, mosterd en peren zet je in no-time een mooi, goudbruin kippetje op tafel. Lekker met gestoomde gort en een klontje gezouten boter.

1. Verwarm de oven voor 180 °C. Meng voor de kipmarinade de mosterd, appel-perenstroop, olijfolie en chilipeper goed door elkaar. Hak de helft van de blaadjes salie grof en roer door de marinade. Zet apart.

2. Leg de stukken kip in een grote braadslee en bestrooi ze met zout en peper. Schep de partjes ui en peer om
met het citroensap en leg ze tussen de stukken kip. Schenk de marinade over het geheel en verdeel de rest van de salieblaadjes erover. Schuif de braadslede in de oven en rooster de kipstukken in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Serveer met de gort.

Credits  Fotografie Maarten van der Wal – Styling en productie Marian Flint – Recepten en foodstyling Ingmar Niezen

 

Voor 4-6 personen 

  • 3 el Hollandse mosterd
  • 3 el appel-perenstroop 
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode chilipeper, grof gehakt 
  • blaadjes van 2 takjes salie 
  • 1 kg kip, in stukken 
  • 2 rode uien, in parten
  • 2 nog harde peren, geschild, in lange parten 
  • 2 el citroensap




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief