Kies bij dit gerecht met kip in mosterd-stroop voor verschillende kipdelen (dijen, drumsticks en/of kipkarbonades). Kip die je aan het bot gaart, heeft veel meer smaak. Met smaakmakers als stroop, mosterd en peren zet je in no-time een mooi, goudbruin kippetje op tafel. Lekker met gestoomde gort en een klontje gezouten boter.
1. Verwarm de oven voor 180 °C. Meng voor de kipmarinade de mosterd, appel-perenstroop, olijfolie en chilipeper goed door elkaar. Hak de helft van de blaadjes salie grof en roer door de marinade. Zet apart.
2. Leg de stukken kip in een grote braadslee en bestrooi ze met zout en peper. Schep de partjes ui en peer om
met het citroensap en leg ze tussen de stukken kip. Schenk de marinade over het geheel en verdeel de rest van de salieblaadjes erover. Schuif de braadslede in de oven en rooster de kipstukken in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Serveer met de gort.
Credits Fotografie Maarten van der Wal – Styling en productie Marian Flint – Recepten en foodstyling Ingmar Niezen
Voor 4-6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.