Het outdoor leven op de camping

19 juli

Turend uit het raampje over het prachtige landschap, de helblauwe Middellandse zee, goudgele stranden en schattige dorpjes vliegen we richting Nice. Waar al een airconditioned-busje op ons staat te wachten. Druk kletsend over hoe we het straks gaan aanpakken met de tent stappen we in. Ja, toen nog in de veronderstelling dat we een uur later met tentstokken, haringen en luchtbedden in de weer zouden gaan…
 
Maar niets was minder waar. We gingen naar camping La Plage d’Argens, net buiten Frejus, en vielen van de ene verbazing in de andere. Dit was geen kamperen zoals wij dat vroeger deden met onze paps en mams, waarbij we met een wc-rolletje onder de arm naar het toiletgebouw liepen en regengeultjes groeven om de tent. Nee, dit is een geweldige glamping – of misschien nog wel luxer. Ze hebben niet alleen huisjes hoor, je kunt ook kiezen om wel met je tent of camper aan te komen of te bivakkeren in een safaritent (lijkt ons ook té leuk!). Maar wij streken neer in een houten huisje met zelfs een eigen jacuzzi. Luxe dus, precies waar we stiekem wel een beetje aan toe waren.
 
Hoe we op deze topplek terecht kwamen? Vacanceselect had ons uitgenodigd voor dit ‘Enjoy-the-outdoor’-tripje. Ze wilde ons laten zien dat je tijdens je vakantie optimaal kunt genieten van het buitenleven en vooral ook dat iedereen dat op zijn eigen manier kan doen. Want of je nu met je eigen tent afreist of een huisje huurt met alles erop en eraan, je kunt hier het ultieme kampeergevoel voelen. Wikkel bij de eerste zonnestraal je handdoek om en loop naar het strand voor een frisse duik of neem een ochtendplonsje in het zwembad. Ga lekker bijtanken in het restaurant, waar ze maaltijden met producten uit de eigen streek bereiden. Nee, weet je wat misschien nog wel leuker is: ga lekker zelf aan de slag met de ingrediënten uit de buurt, zoek ze op de lokale markt en bij kleine boeren en ga op je dooie gemak een heerlijke maaltijd koken.
 
Goed idee toch? Vonden wij ook! We gingen alvast voor je op onderzoek uit, samen met Alain Caron. Je kent hem misschien wel: een gepassioneerde chef met een eigen restaurant in Amsterdam en een fijnproever van Franse origine. We huurden een 2CV en scheurden door de bergen naar de markt. Daar liet hij ons zien welke streekproducten je allemaal kunt krijgen en hoe makkelijk je hiermee de lekkerste dingen op tafel zet. En nee, daar heb je geen luxe huisje voor nodig, dit kun je ook doen op je eigen gasstelletje of op een van de gezamenlijke BBQ’s die je op de camping vindt. Dat laatste is bovendien supergezellig, want je kunt aanschuiven bij je (nieuwe) kookvrienden de lange tafels die er staan.
 
Recepten
Ga jij ook kamperen deze zomer, of dat nu Zuid-Frankrijk is of ergens anders, dan hebben we iets waar je blij van gaat worden: de ultieme campingrecepten op een rij! Lekker en makkelijk. En zoals Alain ons heeft geleerd: ‘Ga op zoek naar producten uit de streek waar je zit, dat zijn de beste. En of je daarmee in je huisje of op je campingpit kookt, geniet van het eten, maak plezier bij het voorbereiden en zeker ook bij het opeten. Enjoy outdoor!’

Bonustip: Sangria Blanco
 
Over Vacanceselect
Vacanceselect is de nummer één campingaanbieder van Europa. In meer dan zestien Europese vakantielanden bieden zij meer dan 1200 accommodaties aan. Van basic tot luxe, en van camping tot glamping. Centraal in het aanbod staat het genieten van het buitenleven, voor elk gezin, klein of groot.
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Food & Travel
Meer Food & Travel
Gratis nieuwsbrief