Gegrilde komkommer met zijdetofu en dille

Gegrilde komkommer met zijdetofu en dille

Kun je komkommer grillen? Oh ja! De combinatie van een barbecuesmaak van de buitenkant en de frisheid aan de binnenkant is echt een succes. Voeg vervolgens wat andere onverwachte smaken toe om de meest spannende salade van de zomer te krijgen.

Bereiding

1. Steek de barbecue aan. Snijd de komkommers in helften. Strooi het zout er overheen en laat het 10 minuten staan.

2. Snijd de tofu in stukjes. Dep de komkommer met een schone theedoek.

3. Gril de komkommer gedurende 2 minuten per kan op directe warmte. Leg ze op een bord samen met de tofu en de slablaadjes. Pers het limoensap er overheen. Sprenkel de olie er ook overheen en maak het af met pompoenpitten en geplukte dille. Strooi er als laatste nog wat zwarte peper over en serveer het meteen.

Voor 4 porties. Voorbereiding 30 minuten, bereiding 4 minuten.

  • 4 kleinere komkommers
  • 1 theelepel zout
  • 1 pak zijdetofu (350 g)
  • een handje groene blaadjes van je voorkeur
  • het sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 60 g zout-geroosterde pompoenpitten
  • 2 takken verse dille
  • zwarte peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten