5x de lekkerste gerechten met lentegroenten

30 maart

Geen nieuws, wel fijn: lentegroenten zijn ontzettend gezond. Ze bevatten veel voedingsstoffen die ons lichaam in dit seizoen nodig heeft en bovendien zijn ze heerlijk fris en knapperig – precies waar we nu zin in hebben. Hieronder vind je de lekkerste gerechten met asperges, radijsjes, rucola, spinazie en tuinbonen. Rest ons alleen nog te zeggen: geniet maximaal van de lente! Maar dat moet wel goed komen met deze uitblinkers.
 
1. Penne met lentegroenten
Dit heerlijke pastagerecht combineert allerlei lentegroenten tot een zeer smakelijk en verrassend geheel, van groene asperges tot verse erwten, tuinbonen en bladspinazie. Deze en nog veel meer groenten vind je terug in deze gezonde maaltijd. Compleet met geweldige kruiden als peterselie en basilicum. Dat is op-en-top genieten van alles wat de lente te bieden heeft.
 
Tip: als je op je gewicht wilt letten, gebruik dan courgetti in plaats van penne-pasta.
 
2. Kabeljauw met lentegroenten
Wat dacht je van een lekker visje op een bedje van lentegroenten? Dat kan met dit smakelijke gerecht. Het is bovendien ontzettend voedzaam door de toevoeging van linzen en verse peulvruchten als sugarsnaps en erwtjes. Ook de kabeljauw levert zijn bijdrage aan het eiwitrijke karakter van deze maaltijd. Samen geven ze je lange tijd een aangenaam verzadigd gevoel.
 
3. Salade van snijbiet en gerookte zalm
Krijg je meteen zin in een salade als de zon meer gaat schijnen en de temperaturen zachter worden? Maak dan dit lekkere saladerecept met de fantastische combinatie van snijbiet en gerookte zalm. Een goed vullend bordje door de toevoeging van quinoa en avocado, dus eet het gerust als lunch. Ook lekker met groene asperges en kiemgroenten!
 
4. Orecchiette met rucola & pecorino
In dit bijzondere pastagerecht komen allerlei smaken samen: zoete tomaten, pittige rucola, frisse bleekselderij en intens zoute ansjovis. Voor als je je smaakpapillen in de lente wakker wilt schudden met een ware smaakexplosie.
 
Tip: gebruik courgetti in plaats van orecchiette als je wilt afvallen.
 
5. Regenboog-tabouleh
Deze verrassend verfrissende tabouleh is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een lust voor het oog. Het rood van de tomaatjes, radijsjes en granaatappelpitjes steekt lekker af tegen het groen van de avocado, peterselie en lente-uitjes. Eet smakelijk!
 
Tip: wil je meer tips voor gezonde voeding? Kijk op https://www.puurfiguur.nl/superfoods/ 
 
Credits tekst: Annemiek, Puur Figuur
 
 
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Algemeen
Meer Algemeen
Gratis nieuwsbrief