Regenboog tabouleh

Regenboog tabouleh

Bereiding

Een lekkere variant op de standaard tabouleh die fris en knapperig is, vrolijk van kleur, vol van smaak en supergezond natuurlijk. Eet de salade lauwwarm of koud. Je kunt hem natuurlijk ook prima bewaren of meenemen naar een picknick. Bij deze tabouleh wordt meer bulgur gebruikt dan bij de traditionele versie (die veel meer peterselie bevat). De bulgur wordt samen met de tomaten bereid en krijgt daardoor extra smaak. Kortom, een heerlijk granengerecht.

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Roer de bulgur, kokende bouillon, tomaten en geraspte citroen schil in een braadslede door elkaar en zet het geheel 20 minuten in de oven.

2. Haal het uit de oven, roer door en laat 5 minuten uitstomen. Roer dan het citroensap, de koriander, peterselie, olijfolie, het zout en de zwarte peper erdoor. Proef, voeg indien nodig nog wat zout en peper toe, en roer de lente-uitjes en radijsjes erdoor. Leg tot slot de avocado plakjes erop en bestrooi alles met de granaatappelpitjes.

3. Dien warm op of op kamertemperatuur. Dit gerecht is ook de volgende dag nog lekker, als lunch bijvoorbeeld.

Voor 2-3 personen, voorbereiding 15 minuten, bereiding 20 minuten.

  • 200 g bulgur
  • 250 ml kokende groentebouillon
  • 6 kleine trostomaten, fijngesneden
  • geraspte schil en het sap van 1 biologische citroen
  • 25 g verse koriander, fijngesneden
  • 50 g verse bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 6 radijsjes, in dunne plakjes
  • 1 avocado, in dunne plakjes
  • pitjes van 1 granaatappel


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten