Een lekkere variant op de standaard tabouleh die fris en knapperig is, vrolijk van kleur, vol van smaak en supergezond natuurlijk. Eet de salade lauwwarm of koud. Je kunt hem natuurlijk ook prima bewaren of meenemen naar een picknick. Bij deze tabouleh wordt meer bulgur gebruikt dan bij de traditionele versie (die veel meer peterselie bevat). De bulgur wordt samen met de tomaten bereid en krijgt daardoor extra smaak. Kortom, een heerlijk granengerecht.
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Roer de bulgur, kokende bouillon, tomaten en geraspte citroen schil in een braadslede door elkaar en zet het geheel 20 minuten in de oven.
2. Haal het uit de oven, roer door en laat 5 minuten uitstomen. Roer dan het citroensap, de koriander, peterselie, olijfolie, het zout en de zwarte peper erdoor. Proef, voeg indien nodig nog wat zout en peper toe, en roer de lente-uitjes en radijsjes erdoor. Leg tot slot de avocado plakjes erop en bestrooi alles met de granaatappelpitjes.
3. Dien warm op of op kamertemperatuur. Dit gerecht is ook de volgende dag nog lekker, als lunch bijvoorbeeld.
Voor 2-3 personen, voorbereiding 15 minuten, bereiding 20 minuten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.