Nu in 't seizoen: bloedsinaasappel

29/2015
6 jan 2015
Net als de gewone sinaasappel is deze schitterende vrucht rond en fris, maar daar houdt de overeenkomst wel op. Want een sinaasappel is, nou ja, een sinaasappel. Maar een bloedsinaasappel biedt een heel nieuw smakenpalet. Dit komt door de aanwezigheid van anthocyaan in het scharlakenrode vruchtvlees, het pigment dat ook in rode bloemen voorkomt. De geur is bedwelmend en de intense zoetheid krijgt tegenwicht van een vleugje bitter en zuur. 

Verder is de vrucht moeilijker te schillen, maar het is de moeite zeker waard. Bloedsinaasappels komen vaak van Sicilië. De bekendste variëteiten zijn de moro, de sanguinello en de tarocco. Wil je er in de keuken mee aan de slag, combineer ze dan met bittere smaken, bijvoorbeeld met campari in sorbets of cocktails. Ook lekker: in plakjes door een salade met mozzarella en granaatappelpitjes, maak er een bloedsinaasappeltaart of -souffle mee of gebruik sap en schil voor een heerlijke citruscurd.

Het seizoen van bloedsinaasappels loopt van december tot en met maart.

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

  Kooktips

  Meer Kooktips
  Eat Happy van Melissa Hemsley

  Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
   
   

  Hi foodlover,

  Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

  Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

  Liefs, Lot

  foodandfriends.nl