Surimam: even terugblikken

18 september

‘De zonnige zomer van 2016 was er een voor in de boeken. En voor ons extra bijzonder, want er was een huwelijksfeest: ik ging trouwen! De huwelijksvoltrekking vond plaats in een bloemrijke binnentuin, dus de strakblauwe lucht en het heerlijke nazomerzonnetje waren een welkom cadeautje. De Surinaamse hapjes stonden klaar en de taartjes kwamen rechtstreeks uit Suriname. Alles was tot in de puntjes verzorgd door mijn familie: de maaltijden, de aankleding, de artiesten, écht alles.

Onze bruiloft was een heerlijk dansfestijn, de pumps van de dames stonden netjes naast de dansvloer en de volgende dag was onze stem weg. Precies zoals een Surinaamse bruiloft hoort te zijn: een feest is geen feest als je je buik niet vol gegeten hebt en je voeten niet zeer doen van het dansen. De volgende dag waren we dan ook flink brak en stonden we klaar om te vertrekken op honeymoon… Gelukkig kregen we ‘Pom’ (Surinaamse ovenschotel) en maizenakoekjes mee voor onderweg, die hielden ons op de been, haha. Hier vind je het recept voor deze maizenakoekjes. Leuk voor na en op een feestje, welke het ook is!’

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Food Talk
Meer Food Talk
Gratis nieuwsbrief