Hier vind je het recept van de Surimams voor heerlijke Surinaamse maizenakoekjes. Leuk voor na en op een feestje, welke het ook is!
1. Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Doe de boter, de suiker, de vanillesuiker en het ei in een kom en mix in circa 5 minuten tot een lichtgele romige massa.
3. Zeef de maizena boven de kom en roer het beslag voorzichtig met een spatel tot een stevige bal.
4. Maak van de bal 40 kleine bolletjes. Druk ze met een vork een beetje plat en leg ze op de bakplaat. Bestrooi elk koekje met gekleurde muisjes.
5. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de maizenakoekjes in ongeveer 15 minuten gaar (ze moeten lichtgeel blijven). Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Voor 40 koekjes
Tools
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.