Van-alles-wat-kerstmenu

Van-alles-wat-kerstmenu

Dit kerstmenu is voor iedereen die niet kan kiezen: wordt het vlees, vis of toch vega? Nee, weet je wat, we doen het gewoon allemaal. Mix-en-match de lekkerste gerechten en stel je eigen viergangenmenu samen. Laat je ons weten wat het is geworden?

Bereiding

Voorgerecht

Vis: ga dit jaar niet voor de klassieke rundercarpaccio, maar maak hem met zalm. Lekker, joh!

Vlees: eigenlijk mogen we dit geen vlees noemen, want kip is natuurlijk gevogelte, maar de lekkere vleesbite dat hebben deze kipspiesjes op een stokje van citroengras zeker!

Vega: soep doet het altijd goed, en extra fijn: deze kikkererwtensoep met prei kun je keigoed voorbereiden.

Tussengerecht

Vis: dit langoustinerecept leerde onze visexpert Bart van Olphen van Fannar Vernhardsson, chef-kok van het Hilton Hotel in de hoofdstad Reykjavik. En nu, nu leert hij het aan jou!

Vlees: Wil je ons één ding beloven? Maak niet te veel van deze risotto met worstjes, want hij is lekker, maar ook vullend.

Vega: deze groentedumplings met dipsaus zijn een feestje! En niet alleen dat, ze zijn ook nog eens gezond.

Hoofdgerecht

Vis: haring, Hollandse garnalen, makreel en kabeljauw – stuk voor stuk Nederlandse vissoorten waar we dol op zijn. Maar er zijn ook vissoorten die niet zo bekend zijn, schar bijvoorbeeld. Dit is een geweldige vis die we nog niet zo vaak eten. Zo zonde, want deze schar met boerenkoolpesto is waanzinnig!

Vlees: deze lamsschenkels prikkelen al je zintuigen: het vlees is lekker mals, heeft een prachtige kleur, is verwarmend en verspreidt een heerlijke geur door het hele huis.

Vega: een vega(n) variant op de T-bone steak maak je met… bloemkool! Dit lekkere alternatief voor een stuk vlees kun je met tig dingen combineren en zal dus niet snel vervelen. Waarom bloemkool? Amerikanen kwamen erachter dat, wanneer je deze zacht roostert , de textuur bizar dicht bij die van echt vlees komt.

Nagerecht

We kunnen niet kiezen: wordt het de beeramisu (een combi van bier en tiramisu) of toch die loeilekkere klassieker van een tarte tatin met pruimen? Aan jou de keus!


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief