Beeramisu (bier + tiramisu)

Beeramisu (bier + tiramisu)

Bier en tiramisu = beeramisu = gestuurd lekker!

Bereiding

Koekjes:
1. Verwarm de oven voor tot 170 °C.

2. Meng de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker en het zeezout in een ruime kom.

3. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de appelmoes, olijfolie en het amandelextract of de amaretto. Meng alles goed.

4. Doe het mengsel over in een spuitzak en spuit dunne repen van circa 7 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Bestrooi de koekjes met suiker en bak ze in circa 15 minuten goudbruin in de oven. Controleer tussendoor of ze niet aanbranden.

Beeramisu:
1. Klop de slagroom met het citroensap stijf. Klop de creamcheese los.

2. Voeg 3 eetlepels van het stoutbier en 25 gram suiker toe.

3. Klop tot een romige massa.

4. Spatel de slagroom en creamcheese voorzichtig door elkaar; probeer hierbij zoveel mogelijk luchtigheid te bewaren.

5. Meng het resterende stoutbier met de koffie en 4 eetlepels suiker.

6. Haal de koekjes door dit mengsel en leg ze op een schaal.

7. Schep er een laag crème over en herhaal dit proces in twee of drie lagen. Eindig met crème en bestuif met cacaopoeder.

Dit recept komt uit het boek ‘Man, eat, plant’ van Lisette Kreischer (€20 , Kosmos Uitgevers). 

Voor 6 personen:

Koekjes

  • 275 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 g suiker, plus extra om mee te bestrooien
  • 1 zakje bourbonvanillesuiker
  • snuf zeezout
  • 5 el appelmoes
  • 3 el olijfolie
  • enkele druppels bittereamandelextract of amaretto (naar keuze)

Beeramisu:

  • 250 ml vegan slagroom (bijv. Alpro of Soyatoo)
  • citroensap van ½ citroen
  • 200 g vegan cream cheese (verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels, bijv. Soyananda of Tofutti)
  • 150 ml stoutbier, plus 3 el extra
  • 25 g suiker, plus 4 el extra
  • 150 ml sterke koffie
  • 1 portie koekjes (zie boven)
  • cacaopoeder om mee te bestuiven

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief