Zalmcarpaccio

Zalmcarpaccio

‘In dit recept gebruik ik rauwe zalm, maar je kunt ook kiezen voor gerookte zalm. Wilde sockeyezalm is dan het lekkerst – de carpaccio krijgt daar een subtiele smokey smaak van. Serveer de zalm als feestelijk voorgerecht, of zet hem op tafel tijdens de kerstbrunch,’ aldus Bart van Olphen. 

Bereiding

1. Snijd de zalm voorzichtig in zo dun mogelijke plakjes. Spreid een groot vel plasticfolie over het aanrecht en leg de plakjes vis er een voor een naast elkaar op. Vouw de randen van de folie over de plakjes vis (zorg ervoor dat ze allemaal bedekt zijn) en sla er zachtjes op met de onderkant van een steelpan, zodat de plakjes dunner worden. Haal de plasticfolie eraf en verdeel de plakjes over een grote schaal.

2. Halveer de avocado’s en lepel het vruchtvlees in de keukenmachine . Voeg de crème fraîche toe, samen met het sap van een halve citroen en pureer tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.

3. Hak de takjes dille. Verdeel wat avocadocrème, kappertjes, rucola en dille over de zalm. Druppel wat van de olijfolie en de andere helft van de citroen erover, bestrooi met zout en peper naar smaak en serveer samen met de toastjes en de rest van de avocadocrème.

Dit is een recept van Bart van Olphen. 

[Credits: fotografie David Loftus]
 

Voor 3-4 personen:

  • 1 zalmfilet (à 300 g), zonder vel
  • 2 avocado’s
  • 2 el crème fraîche
  • 1 citroen
  • 4 takjes dille
  • 1 el kappertjes
  • 25 g rucola
  • extra vergine olijfolie
  • geroosterde plakjes 
  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief