Lindeman’s onderzoek: 7 op de 10 Nederlandse consumenten vindt het belangrijk dat producten duurzaam zijn

6 juli

Wanneer consumenten producten of diensten aanschaffen letten zij altijd goed op bepaalde keurmerken. Volgens recent onderzoek, uitgevoerd door Lindeman’s, vindt 7 op de 10 Nederlandse consumenten het belangrijk dat hun producten duurzaam zijn. Volgens het onderzoek is de voornaamste reden voor het aanschaffen van deze producten een goede impact op de wereld. Ondanks dat consumenten zich dus inzetten om producten met de beste referenties te selecteren, is er nog één product dat kan worden toegevoegd aan de lijst met bewuste aankopen die consumenten helpen in de weg naar een duurzamer leven. Dit zijn namelijk de CO2-neutraal gecertificeerde wijnen van Lindeman’s. Want ondanks dat we allemaal op de hoogte zijn van de verschillende kwaliteitslabels voor producten en services, is slechts 3 op de 10 consumenten zich ervan bewust dat je CO2-neutrale wijn kunt kopen.

Hoe bepaal je welke fles wijn je uit het schap pakt?
Uit het onderzoek kwam naar voren dat 64% van de Nederlandse consumenten bereid is een CO2-neutrale wijn te kopen als de prijs, smaak en kwaliteit goed zijn. Omdat er bij het kiezen van een wijn in de supermarkt al zoveel dingen zijn waar je rekening mee moet houden, zoals het land van herkomst, druivensoort en de prijs van de wijn, is er één label waar de consument goed aan doet om deze te onthouden: dat is namelijk het groene ‘Carbon Neutral Certified’ label op de flessen Lindeman’s wijnen. Met deze certificering biedt Lindeman’s haar consumenten een gemakkelijke manier om een kwalitatief goed en betaalbaar product te kopen en tegelijkertijd bij te dragen aan een betere wereld, zonder
dat zij daar zelf iets extra’s voor hoeven te doen.

CO2-neutrale certificering
De CO2-neutrale certificering van Carbon Trust meet de koolstof die wordt uitgestoten gedurende de levenscyclus van het Lindeman’s wijnassortiment, van de teelt van de druiven tot het wijnbereidingsproces en de recycling aan het einde van de cyclus. De certificering toont Lindeman’s toewijding voor een CO2-neutrale productie en het feit dat ze consumenten hopen te inspireren om de impact op de planeet en mensen mee te nemen in hun wijnselectie.

Om de certificering van de Carbon Trust te behalen, is een reeks initiatieven en meetbare doelstellingen vastgesteld om de CO2-voetafdruk van het merk Lindeman’s actief te verminderen. Het gaat onder meer om het gebruik van lichtgewicht flessen, de optimalisering van de recycleerbaarheid van de verpakking en het gebruik van zonneenergie en efficiënte koeling in de wijnmakerij.

Verder verduurzamen
Maar daar blijft het niet bij. Om de voortdurende vermindering van de CO2-voetafdruk voor het hele merk te garanderen, stelt Lindeman’s ambitieuze duurzaamheidsdoelen. Zoals 100% hernieuwbare elektriciteit in 2024, netto nul uitstoot (Scope 1 en 2) in 2030 en alle producten moeten in 2025 uit 50% gerecycled materiaal bestaan.

Eerder schreven we al over Lindeman’s wijnen en maakte we de perfecte combinatie met onze dishes. Welke wordt jouw favoriet?

Lindeman’s Bin 85 Pinot Grigio 2017
Een heerlijke wijn voor op een relaxt momentje. Geniet van milde zuren en lieflijke aroma’s van bloesem, appel en peer. Lekker voor zo en voor bij een lichte lunch!

Combineer deze witte wijn bijvoorbeeld met:
– Salade van gestoomde voorjaarsgroenten
– Salade van bladspinazie met citroenkip
– Avocado-makreelsalade

Lindeman’s Bin 95 Sauvignon Blanc 2017
Heerlijke witte wijn om bij de borrel open te trekken. En de smaak? Sappig met tonen van perzik, passievrucht en een frisse hint van grapefruit.

Combineer deze witte wijn bijvoorbeeld met:
– Quinoa-watermeloensalade met feta
– Wortellinten met feta en crispy kikkererwten
– Thaise salade

Lindeman’s Bin 65 Chardonnay 2017
Oh, dit is echt een klassieke Australische Chardonnay waar je iedereen blij mee maakt! Met geurige aroma’s van exotische vruchten en een frisse citrusnasmaak.

Combineer deze witte wijn bijvoorbeeld met:
– Clubsandwich met gerookte zalm
Kip uit de oven
– Sloppy joes met kalkoen

Lindeman’s Bin 40 Merlot 2017
Een typisch zonnig glas uit Australië – heerlijk! Mild en sappig, met rijpe kersen en een vleugje vanille. Je kunt hem zo drinken of bij smaakvolle gerechten, met of zonder vlees.

Combineer deze rode wijn bijvoorbeeld met:
– Malse kip piri-piri
– Pasta met groentesaus
– Rollade op z’n Italiaans

Lindeman’s Bin 50 Shiraz 2017
Een zwierige wijn bomvol paarse vruchten, zoals bramen en bosbessen. Drink er zo een glaasje van óf serveer hem bij kruidige gerechten of kaas met tuinkruiden – zalig!

Combineer deze rode wijn bijvoorbeeld met:
– Stoofvlees met bier en stroop
– Makkelijk gestoomde runderrib
– Tajine met gekruide rundvlees

Lindeman’s Bin 45 Cabernet Sauvignon 2017
Dit is een typische carbernet uit Australië die je kunt herkennen aan de intense aroma’s van cassis en munt. Door zijn zachte nasmaak kun je hem rustig bij de borrel drinken of met een lekker stukje rundvlees of een stoof.

Combineer deze rode wijn bijvoorbeeld met:
– Steaksandwich
– Rendang van rund
– Picanha


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief