Pasta met groene groentesaus

Bereiden

Een van de favoriete pastarecepten van de kinderen.
 
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.

2. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan, fruit de ui en knoflook 5 minuten aan zonder te kleuren. Snijd de courgettes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de courgette zachtjes gaar. Voeg een lepel pastawater toe als de courgette te droog is. Voeg na 8 minuten de doperwten toe.

3. Verhit de boter in een koekenpan, bak de kalkoenfilets op middelhoog hoog vuur in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de kalkoenfilets regelmatig tijdens het bakken.

4. Schep de helft van de groenten bij de pasta. Pureer met een staafmixer de resterende groente tot een gladde saus. Roer de saus door de pasta.

5. Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakken. Leg de kalkoenfilet op de pasta en garneer met de plakjes avocado, fijngesneden basilicum en reepjes zongedroogde tomaat.
 
TIP: Maak het slanker door de kalkoen achterwege te laten en er een grote groene salade bij te eten.

Dit recept komt uit het boek 'Gezonder met Viv' van Vivian Reijs (€25,-, Kosmos Uitgevers).



Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!