Let’s make BBQ great again

1 november

Barbecueën is hot. Wat zeggen we: hotter dan hot! Meestal kregen we de barbecuekriebels als het zonnetje schijnt, de rosé rijkelijk vloeit en de kinderzwembadjes voor het eerst weer worden opgeblazen. Maar, nu een kleine twee jaar, toveren we de BBQ steeds vaker uit de schuur. Want in de winter – ja, je leest het goed – is barbecueën minstens zo leuk. Én lekker.

 

We zien niet alleen een verschuiving van jaargetijde, ook in het moment van de dag zien we een verandering. Oké, misschien niet doordeweeks, maar in het weekend kun je de barbecue prima ’s middags aansteken. Spontaan een groepje vrienden voor de deur? Barbecue aan! Zijn voetbalvrienden komen nog even een biertje halen? Ja, steek ’m maar aan, hoor.

 

De ultieme tip? Heb vooral the guts om je eigen draai aan barbecuerecepten te geven.

 

Wat de beste barbecue is? Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar wij zijn fan van The Bastard. Een keramische variant, in de vorm van een eitje. We kwamen erachter dat ze onlangs ook een kookboek hebben gemaakt boordevol inspiratie: Let’s make BBQ great (again).  Leuk om te lezen: ze willen je een glimlach op je gezicht bezorgen, je inspireren en van barbecueën een feestje maken. Nou, kom maar op! 

 

Verwacht geen moeilijke recepten in het kookboek, maar wel de beste kwaliteit. Jeroen Wesselink, die alle gerechten zelf bedacht, vertelt: ‘We zijn naar de verrassende momenten gaan kijken waarop mensen aan het barbecueën slaan, en bij elk moment hebben we een gerecht gezocht.’ Zo kun je voor een lekkere lunchbreak kiezen voor een broodje McRib, knoflookbrood of quesadila’s. Of ga voor groots tijdens een vriendendiner met porchetta met stuffed sweet potatoes, of bak samen met de kids chocolate chip cookies.

 

Jeroen: ‘Een van mijn favorieten is de jodenhaas met ponzu van augurkensap, een typisch Amsterdams recept. Ik maak hem het liefst tijdens de feestdagen, dat is voor mij hét ultieme BBQ-moment. Je hebt dan alle tijd, je verrast je gezelschap en het is harstikke gezellig om met vrienden en familie rond de barbecue te staan. Om vervolgens lekker lang te tafelen. Oh, en wat dacht je van oudejaarsavond? Geen saaie tv-avond, maar kokkerellen én lekker veel proeven tussendoor (niet vergeten!).’

 

Enthousiast? Dan word je waarschijnlijk ook heel blij van deze gave winactie: maak kans op een complete medium The Bastard t.w.v. €899,- of een van de vijf BBQ-boeken Let’s make BBQ great (again). Hoe je mee doet? Ga snel naar de actiepagina.

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Food Talk
Meer Food Talk
Gratis nieuwsbrief