Stuffed sweet potatoes

Stuffed sweet potatoes

Gevuld en zoet, dat begint in ieder geval goed. Dit is zó lekker dat het de andere gerechten bijna overschaduwt. 

Bereiding



1. Spoel de zoete aardappelen schoon en wrijf ze in met een scheutje olijfolie en een flinke hoeveelheid zout. Plaats de zoete aardappelen op het midden van het rooster boven de plate setter van The Bastard en sluit de deksel. Laat ze 1 uur grillen tot ze zacht zijn vanbinnen en knapperig van buiten.

2. Bak intussen de plakjes spek in een pan op hoog vuur.

3. Snijd de zoete aardappelen open, crisp er de bacon in en verdeel er de geraspte cheddar over. Leg de aardappelen daarna nog 5 tot 10 minuten op The Bastard met gesloten deksel. Snijd de lente-ui en rode peper fijn en strooi dit tot slot over de aardappels. Serveer met zure room.


 

  • 4 zoete aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • zout, om in te wrijven
  • 8 plakjes gerookt buikspek
  • 125 g cheddar, geraspt
  • 4 lente-uitjes
  • 1-2 rode pepers
  • zure room, om erbij te serveren




Verder nodig: plate setter


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief