Weinig gerechten ruiken zo lekker als dit Italiaanse varkentje op de barbecue. Geen ‘porsjetta’ maar ‘porketta’. In Italië spreek je de ‘ch’ uit als een ‘k’. Belly of the Beautiful Beast.
1. Spoel de varkensbuik goed af en dep droog.
2. Meng in een kom 40 gram zout, salie, knoflook, sinaasappel- en citroenrasp en de chilivlokken. Verdeel dit kruidenmengsel over de varkensbuik, rol op en wikkel in plasticfolie. Leg het minimaal 24 uur in de koelkast.
3. Haal 3,5 uur voor de bereiding het vlees uit de koelkast en haal de plasticfolie eraf. Knip twaalf stukken slagerstouw en knoop deze goed om de porchetta.
4. Snijd de porchetta doormidden en smeer beide stukken in met olijfolie, het overige zout en zwarte peper naar smaak. Leg beide stukken op het rooster boven de plate setter van The Bastard en laat ongeveer 2,5 uur liggen.
5. Draai de porchetta regelmatig om en wacht tot beide stukken een kerntemperatuur hebben van 160 °C. Haal het vlees van The Bastard en voer de temperatuur op tot 250 °C. Het vlees mag kort terug op het rooster voor een krokante huid.
6. Snijd de porchetta in plakken.
Tip: Leftovers maken een heerlijk broodje.
Verder nodig:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.