Kook eens met: rijstnoedels

8 september

Rijstnoedels zijn een hoofdingrediënt door heel Zuidoost-Azië, daar zijn in elk land wel verschillende varianten te vinden. 

In Vietnam worden dunne, platte rijstnoedels geserveerd in pho en andere soepen, evenals mihoen, die in salades en loempiaatjes wordt verwerkt. Dikke, platte rijstnoedels vormen de basis van de beroemde Thaise pad thai, terwijl Maleisische rijstnoedels – Laksa genoemd – iets dikker zijn dan spaghetti en het best smaken in de pittige soep met dezelfde naam.
 
Rijstnoedels worden gemaakt door rijst in water te weken, tot een pasta te vermalen en dan het meeste zetmeel eruit te koken. Het deeg wordt vervolgens in noedels getrokken, die vers kunnen worden gebruikt, aan hete lucht gedroogd, of in olie gebakken. Gedroogde rijstnoedels zijn reuze handig om op voorraad te hebben – kook ze of laat ze weken in heet water, al naar gelang de aanwijzingen, en je hebt een prima basis voor roerbakgerechten en salades met een Aziatisch tintje.
 
Combineer rijstnoedels bijvoorbeeld met vissaus, limoen, lente-ui, gember, knoflook, chilipeper, sojasaus, sesamolie, varkensvlees, koriander, zoete chilisaus en pinda’s.

 

De lekkerste 5 recepten met rijstnoedels: 
Zwarte bonen beefburgers
– Pad thai met garnalen
– Aziatische noedelsoep

Vietnamese springrolls
Loempiaatjes met mango
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Kooktips
Meer Kooktips
Gratis nieuwsbrief