6x Kip uit de oven-recepten

8 februari

Winner, winner, chicken dinner! Kip kun je braden, stoven en paneren, laten sudderen in een curry of bakken als een burger. Wij laten als het om deze gevleugelde vriend gaat het liefste de oven het werk doen, want daar is ‘ie perfect voor. Hierbij zetten we onze favoriete recepten met kip-uit-de-oven voor je op een rij. Het kost even wat voorbereiding, maar daarna heb je er geen omkijken meer naar!

Stoofpotje

Jagersstoof 
‘Kip cacciatora is een eenvoudige combinatie van smaken die het erg goed doet. Cacciatora betekent ‘jager’, dus dit is een gerecht dat een jagersvrouw voor haar kerel klaarmaakt als hij terugkeert van een lange, zware ochtend buiten.’ – Jamie Oliver

Cacciatore van kip en pompoen
Hmm, heerlijk deze stoof met kip, pompoen, champignons, tomaat en olijven. Wist je dat de kip in dit eenpansgerecht de helft van de vitamine B12 levert die we nodig hebben om rode bloedlichaampjes aan te maken? 
 

Lekker Oosters

Kip met harissa
Een kip boordevol kruiden, die barstensvol belangrijke voedingsstoffen zitten, en daar zijn we natuurlijk dol op!

Zoetzure kip
Jamie Oliver zet nog iedere zondag kip op het menu voor zijn vrouw Jools. Dit is een van zijn recente kunstwerken waarmee ik haar altijd blij maak.
 

Krokant kippetje

Malse kip piri piri
Een heerlijke sappige kip uit het boek Foodtalk van Kim Feenstra en Bénine Bijleveld.

Geroosterde kip
Met dit recept maak je de ultieme geroosterde kip. De knoflook geeft de kip van binnenuit een heerlijke smaak en de citroen geeft het geheel een fris tintje. Geef er eventueel een groene salade bij.

Nog meer kip?
Bekijk hier meer recepten uit de oven en/of met kip 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Kooktips
Meer Kooktips
Gratis nieuwsbrief