10x ovenschotel

29 oktober

Ovengerechten zijn altijd handig en lekker, hier geven we je een overzicht van onze top 10! Kijk bij de pompoen uit de oven, boeuf bourguignon of slow stoofjes, kip of vis en heerlijke lasagne. Zet de oven maar vast aan!
 
1 Pompoen uit de oven met cranberryrijst
Jamie Oliver: ‘dit recept is gebaseerd op een van mijn oude favorieten en is een perfecte combi van vulling en langzaam gegaarde pompoen. De smaken gaan fantastisch samen, de textuur is zalig en het ziet er gewoon meesterlijk uit.’ 

2 Stoofpot met kip uit de oven
Dit recept is gebaseerd op de klassieke Franse fricassee van kip. Fricassee betekent met bloem bestoven vlees dat wordt gebakken en gestoofd waarbij de saus met bloem gebonden wordt. Een heerlijke stoofpot.

3 Kip piri-piri
Dit makkelijke recept van Jamie Oliver is er eentje die je in 30 minuten op tafel zet, wat hem perfect maakt voor een doordeweeks gerecht.

4 Lasagne met snijbiet en aubergine
Dit is een heel vrije variant van lasagne die heel lekker is voor een makkelijk doordeweeks etentje met vrienden. De tomatensaus kan een paar dagen van tevoren gemaakt worden en in de koelkast worden bewaard.

Simpele ovenschotel met kip & pancetta
Lekker makkelijk is deze ovenschotel met kip en pancetta – gooi alles in een grote braadslee en bakken maar!

6 Pompoenspinazie lasagne met dadels
De pompoen en dadels geven dit lasagnegerecht een milde en ietwat zoete smaak waardoor de meeste kids ‘t lekker vinden. De spinazie zorgt voor de nodige portie groen!

Mul uit de oven
‘Vis uit de oven is echt een feest! Geef er met groenten en kruiden je eigen swing aan’, aldus Bart van Olphen, onze visexpert.

8. Boeuf bourguignon
Dit recept is heerlijk voor koude dagen! De goudentip: zorg dat je de tijd hebt zodat je het vlees lekker kunt laten sudderen op laagvuur. Dan wordt het sowieso genieten van deze klassieker!

9. Gevulde paprika’s met groente
Gevulde paprika’s zijn eenvoudig te maken. Voor de vulling gebruik je ingrediënten die je bij de hand hebt – probeer ook eens couscous of quinoa in plaats van rijst en bestrooi de bovenkant met pompoenpitten of parmezaan.

10 Quiche met courgette en ricotta 
Een topper in de vegetarische keuken: quiches! Deze hartige groentetaarten eet je zowel warm als koud, met of zonder groen slaatje erbij, als lunch, ’s avonds, de volgende dag in de lunchbox …

 

  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Kooktips
Meer Kooktips
Gratis nieuwsbrief