Spaanse soepen

25 mei

Van traditionele gazpacho tot kom romige kippensoep: wij hebben de lekkerste Spaanse soepen voor je op een rij gezet! 

Tomatensoep

Tomatengazpacho
Deze frisse, traditionele gazpacho is perfect voor op een warme zomerdag! Serveer ‘m goed koud.

Mexicaanse tomatensoep
Deze romige tomatensoep krijgt een Spaans tintje door de frisse koriander, verse mais en tortillastukjes. Heerlijk voor op een doordeweekse avond. 

Echt Spaans!

Caldo-verde
Caldo verde is eigenlijk een Portugese soep die hoofdzakelijk bestaat uit aardappels en kool. Dat de kool groen moet zijn, staat vast. De meeste recepten schrijven boerenkool voor, maar ook savooiekool en het blad van koolraap zijn geschikt. Niet spaans maar het zijn de buren dus we willen hem graag aan je meegeven.

Bonensoep
De combinatie van chilivlokken, chilisaus en kidneybonen vormt de basis voor deze smaakvolle, licht spicy soep. Heerlijk voor op een luie zondag, maar het is ook een makkelijk recept voor een doordeweekse dag. 

Kippensoep
Spaanse kippensoep
De weldadige eigenschappen van soep worden al eeuwen bezongen in kookboeken en medische verhandelingen. Heb je iets onder de leden? Vraag je liefje, je buurman of je oma om zo’n supersoepje te maken en je bent zo weer op de been.

Kippen-groentesoep
Voor deze soep wordt maar de helft van een biologische kip gebruikt – bewaar de rest als beleg op broodjes of doe in een salade. Serveer de kippensoep met een simpele salsa verde.

Vissoep

Mosselsoep met croutons
Een hap van deze mosselsoep op Spaanse wijze en je bent verkocht, wedden? Dit gerecht is ideaal als je een grote groep vrienden of familie te eten krijgt, want je kunt de ingrediënten heel makkelijk verdubbelen en zo een aantal bakjes extra soep maken. Broodje erbij en klaar is Kees!

Vissoep met venkel en kokkels
Blik was ooit supersexy. Maar het enige blik dat tegenwoordig nog aanzien geniet, is het blik op vier wielen. Toch verdient vis in blik meer aanzien. Daarom deelt Bart van Olphen graag dit heerlijke recept met kokkels uit blik met je


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Categorie
Meer Categorie
Gratis nieuwsbrief